• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Za ljubitelje podvodnog sveta, ovo je raj

Vreme čitanja: oko 3 min.

Marsa Alam je nesumnjivo jedno od najmađih letovališta u Egiptu

  • 0
1A Travel Foto: Promo/ 1A Travel

Smešteno na zapadoj obali Crvenog mora i 220km od Hurgade, nekada skriveni biser, ovo mesto je pre desetak godina postalo atraktivno i dostupno svima. Pored prelepih peščanih plaža, među kojima je najpoznatija Abu Dabbab, Marsa Alam je poznata i po smaragdno-tirkiznom moru.

Gosti ovde mogu da uživaju u netaknutoj prirodi nacionalnih parkova koji su smešteni u koralnim grebenima, kao i u plivanju sa kornjačama i posmatranju raznih riba, oktopoda i morskih krava. Ovaj raj za ronioce sa prelepim luksuznim resortima i istorijskim spomenicima u okolini, svima omogućava provod po želji i obećava da nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Hotel o kome danas govorimo, nalazi na prelepoj plaži Abu Dabbab, poznatoj po predivnim koralnim grebenima. Plaža je poznata kao Nacionalni park zbog retkih podvodnih životinja koje se nalaze u ovom delu Crvenog mora. Upravo zbog svoje lokacije, hotel se preporučuje ljubiteljima ronjenja. Hotel u ponudi ima 358 smeštajnih jedinica, a gostima su na raspolaganju i brojni sportski i zabavni sadržaji.

El Malikia Resort Abu Dabbab 5* se nalazi u mestu Marsa Alam, oko 220km od aerodroma u Hurgadi (oko 3 sata vožnje).

Hotel ima peščanu plaže sa besplatnom upotrebom ležaljki i suncobrana. Jedan manji deo je sa koralnim grebenom, koji privlači veliki broj zaljubljenika u podvodni svet, a veći deo je lepo uređena kupališna zona sa plitkom vodom.

El Malikia Resort Abu Dabbab 5* ima ukupno 358 smeštajnih jedinica, od kojih su 280 standardne sobe (površine oko 30m2), 24 deluxe family (površine oko 65m2), 52 family (površine oko 40m2) i 2 apartmana (površine oko 60m2). Sve sobe imaju terasu ili balkon, fen za kosu, sef, klima uređaj, SAT LCD TV. Korišćenje mini bara i telefona su usluge koje se dodatno plaćaju.

Usluga u hotelu je All Inclusive – doručak, ručak i večera (samoposluživanje – izbor više jela po hotelskim pravilima). U konceptu su i užine i lokalna alkoholna i bezalkoholna pića. Hotel ima glavni restoran Al Walima i El Dawar Beach restoran kao i tri bara – Lobby Bar, Pool Bar i Beach Bar. Oni koji žele da konzumiraju sveže ceđene sokove, uvozna alkoholna i bezalkoholna pića i sve ostalo van koncepta, moraće za to da doplate određeni iznos. Takođe, u hotelu postoje i druge usluge koje su na raspolaganju gostima uz određene doplate, poput doktora, prodavnice, iznajmljivanja limuzina, zatim usluga pranja i peglanja veša, kao i usluge salona lepote.

Hotel ima bazen aqua park (3 tobogana za odrasle i 4 za decu), dečiji bazen, odbojku na plaži, teren za fudbal, teren za košarku, tenis (naplaćuje se osvetljenje), Wi-Fi internet u lobiju. Dodatno se plaća bilijar i sportovi na vodi. Za decu tu su dečiji bazen, igralište, dečiji klub, a gosti mogu bez doplate da koriste teretanu.

Turistička agencija "1 A Travel" od ove godine u svojoj ponudi, osim Turske i Egipta, ima i Tunis, a na zvaničnom sajtu agencije brzo i lako možete izvršiti online rezervaciju. Ako se kojim slučajem zbunite od velike ponude hotela, možete pozvati kontakt centar agencije, na broj 011/655 78 00, i ljubazni zaposleni će vam rado dati preporuku za hotel prema vašim željama i očekivanjima.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja