• 5

Vreme čitanja: oko 2 min.

Banje ili planine, a možda i gradovi? Top 5 predloga za vikend-odmor u Srbiji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ipak, mora se priznati da među brojnim destinacijama u našoj zemlji nije baš tako lako odabrati one koje se mogu svrstati u top 5 za vikend izlete

  • 5
Vrnjačka Banja Foto: Nikola Tomić

Kratak predah od svakodnevnih obaveza može da bude vrlo koristan. A posebno ako imate mogućnost i da otputujete, jer ćete tako zaista moći da "napunite baterije" za novu radnu sedmicu.

Jedna od najboljih opcija jeste vikend -odmor u Srbiji, koja je poznata kao zemlja bogata prirodnim lepotama i istorijom, što vikend na nekoj destinaciji čini još zanimljivijim.

Ipak, mora se priznati da među brojnim destinacijama u našoj zemlji nije baš tako lako odabrati one koje se mogu svrstati u top 5 za vikend izlete, prosto zato što ih ima mnogo više. Zato ostavljamo mogućnost vama da nam u komentarima napišete svoje predloge.

1. Tara

S obzirom na to da je u pitanju jedan od nacionalnih parkova na području naše zemlje, jasno je da je Tara planina koja obiluje prirodnim lepotama. Uz to, ono po čemu je specifična jeste što još uvek uspeva da odoli pošasti prekomernog turizma, što znači da je uživanje u prirodnim lepotama na ovoj srpskoj planini zagarantovano.

Vikend na Tari zapravo je odličan način da napunite baterije i da se opustite daleko od gradske vreve.

2. Vrnjačka banja

Okarakterisana kao jedno od najstarijih lečilišta na području naše zemlje, Vrnjačka banja je idealna za one koji žele da se opuste, ali ne baš u netaknutoj prirodi. Naime, dobro je poznato da ova banja nudi brojne mogućnosti za uživanje, tim pre što u Vrnjačkoj banji postoje i hoteli sa spa-centrima i drugim opcijama za oporavak i uživanje.

Vrnjačka Banja Foto: Nikola Tomić

Svemu tome doprinosi i blizina grada Kraljeva i planine Goč, tako da posetioci mogu da bolje upoznaju i okolinu ovog poznatog lečilišta.

3. Fruška gora

Obično se za vikend na Fruškoj gori odlučju oni turisti koji imaju želju ne samo da se opuste u šetnji brojnim šumskim stazama, već i da posete neki od brojnih manastira, po kojima je ova planina poznata.

Manastir Krušedol, Srbija Foto: Shutterstock

Blizina Novog Sada, ali i relativno mala udaljenost od glavnog grada naše zemlje, dodatno olakšavaju posetu Fruškoj gori.

4. Kopaonik

Iako je mnogima prva asocijacija na Kopaonik vezana za zimovanje, ne može se osporiti da ova planina i te kako može da bude interesantna i s jeseni. I mada je, naravno, bolja opcija zimovanje na Kopaoniku, vikend-odmor može da posluži svrsi.

Poznat i kao Srebrna planina, Kopaonik nudi posetiocima mogućnost da se opuste u predelima gotovo netaknute prirode, dok istovremeno mogu uživati i u svim benefitima koje odlična ponuda smeštajnih kapaciteta na ovoj srpskoj planini nudi.

5. Novi Sad

Neko će reći da su vikend-izleti u gradove loša ideja, posebno za ljude koji žive u većim gradovima naše zemlje, ali se ne može reći da je to baš u potpunosti istina. Ne, ako je u pitanju grad bogate istorije, kao što je to Novi Sad.

Novi Sad panorama Foto: Shutterstock

Reč je o gradu, u kome postoje brojne znamenitosti, pa je vikend-odmor u Novom Sadu odlična prilika i za upoznavanje istorije i kulture grada koji je poznat i kao “Srpska Atina”.

Imate li vi neki predlog za vikend-odmor u Srbiji?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Srednjevekovna tvrđava u Kupinovu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Smederevac

    2. novembar 2023. | 19:40

    Vrnjacka ili Zlatibor...ende.

    Podelite komentar

  • Buki

    2. novembar 2023. | 20:46

    Novi Pazar sa banjom, okolni manastiri, Pester...Prijepolje, Pribojska banja....i svugde lepa priroda, ljubazni domacini, hrana....

    Podelite komentar

  • Gzegor

    2. novembar 2023. | 18:44

    Svaka cast!Slazem se sa vasim predlozima,stvarno prelepa mesta

    Podelite komentar