• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čak 6 zemalja uključuje itinerer najskupljeg safarija na svetu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tokom ture će putnici imati priliku da se upoznaju sa najznačajnijim znamenitostima na području južnog i istočnog dela Afrike, a od lokacije do lokacije će ih prevoziti privatni čarter letovi

  • 0
Safari, Afrika Foto: Pixabay/herbert2512

Zahvaljujući rezultatima istraživanja, koje je turistička kompanija “Go2Africa”, specijalizovana za safari ture, sprovela, uspela je da osmisli i organizuje zvanično najskuplju safari turu na celom svetu.

Itinerer uključuje ukupno šest zemalja, a predviđeno je da safari traje ukupno 24 dana.

Rezultati istraživanja pokazali su da su Kenija, Tanzanija i Južna Afrika najtraženije destinacije među ljubiteljima takve vrste putovanja. A među atrakcijama koje su učesnici ispitivanja izdvojili kao one, koje bi najradije videli tokom putovanja, sasvim očekivano, našla se najpre Velika petorka, što se odnosi na pet vrsta životinja i to kako na slonove i lavove, tako isto i na afričke bivole, leoparde i nosoroge.

Safari, Afrika Foto: Pixabay/peggymarco

Kao drugu atrakciju su izdvojili Viktorijine vodopade, nakon čega se kao razlog za safari ture navodi želja za upoznavanjem sa lokalnim stanovništvom. Sledi poseta jednom od gradova Južnoafričke republike, Kejptaunu i planinarenje sa gorilama.

Sve te informacije je pomenuta kompanija uzela u obzir i sa puno pažnje osmislila jedinstveni safari, čija je cena 172.545 američkih dolara po osobi.

Plan safari ture

Izuzev luksuznog smeštaja na afričkom tlu, ovo putovanje, pored ostalog uključuje i garancije organizatora da će putnici zaista videti životinje koje se svrstavaju u Veliku petorku, te da će učestvovati u brojnim aktivnostima koje su rezervisane mahom za one sa dubljim džepom.

Safari, Afrika Foto: Pixabay/herbert2512

Tokom ture će putnici imati priliku da se upoznaju sa najznačajnijim znamenitostima na području južnog i istočnog dela Afrike, a od lokacije do lokacije će ih prevoziti privatni čarter letovi. Uz Keniju i posetu Viktorijinim vodopadima, itinerer ove safari ture uključuje, između ostalog i posetu nacionalnom parku u Ruandi i uživanje na Sejšelima.

Uz personalizovani kožni prtljag, putnici imaju mogućnost i angažovanja profesionalne ekipe, koja će celokupno putovanje snimati.

Safari, Afrika Foto: Pixabay/luxstorm

- Ultimate African safari je jedinstvena tura koju smo godinama usavršavali - rekla ke Li-En Kok iz ove kompanije, navodi “Trawelweekly” i napomenula da su članovi tima vrlo pažljivo i lično birali ne samo svaku lokaciju i aktivnost, već i smeštaj, te dodala:

- Itinerer se fokusira na privatna i ekskluzivna putovanja, gde smo osmislili jedinstvena iskustva za svaku destinaciju. Putnici neće imati priliku da vide samo Afriku, već će upoznati srž njene kulture dok budu posećivali svaku planiranu lokaciju i budu uključeni u projekte zajednice, koja ovaj kontinent čini tako živahnim i gostoljubivim.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Lavica se zaletela na plen, a onda ju je odneo "brzi voz" u vidu mladunčeta žirafe

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja