• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

4 saveta kako da se ponašate u hotelu: Stručnjaci daju primere kako bi trebalo da bude

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svaki putnik želi da njegovo putovanje protekne u najboljem redu

  • 0
hotel, krevet, smeštaj, sobarica Foto: Pexels.com/cottonbro studio

Polako se bliži vreme praznika, period godine kada mnogi od nas putuju i otisnu se u neke možda i toplije krajeve ili jednostavno odu u novu avanturu. Tom prilikom biramo najbolji smeštaj, a često su nam hoteli prvi izbor.

Hotelski radnici su dali neke savete kako treba da se ponašamo u njihovom objektu, odnosno šta treba, a šta nije poželjno. Krenimo redom.

1. Nemojte čekati da na kraju boravka date napojnicu

Bakšiš je obavezan kada odsedate negde gde drugi za vama spremaju. Ali kada odsedate u hotelu, takođe je važno i kada dajete napojnicu, piše "Best life online". Savet hotelijera jeste da ne čekate poslednji dan boravka, već u nekom trenutku ih počastite. Verujte, vratiće vam dvostruko.

2. Sobe nisu zvučno izolovane

Budite sigurni kako se ponašate unutar četiri zida sobe jer često zidovi nisu dobro izolovani, čak i u nekim otmenim hotelima. Dakle, ukoliko rešite da se malo opustite sa partnerom, nemojte se previše opuštati, da vas komšije iz okolnih soba ne gledaju posle popreko jer ste ih ometali. Smanjite buku na minimum.

3. Ne izbacujte poslužavnike u hodnike

Ukoliko ste naručili obrok u sobi, a po njegovom završetku ne znate šta ćete sa prljavim sudovima, ono što je sigurno jeste da nikako ne treba momentalno da ih izbacite u hodnik hotela, a da pritom pre toga ne pozovete recepciju i obavestite je o tome. Ukoliko želite to da uradite, onda pre svega obavestite sobarice da će ispred vaših vrata biti ostaci od obroka.

4. Budite ljubazni

Čak i ako niste preterano zadovoljni uslugom koju ste dobili, nije naodmet da se nasmejete zaposlenima jer nikada ne znate zašto su taj dan bili neraspoloženi prema vama. Svi oni koji rade u hotelu trude se da vam u svemu izađu u susret, pa zato i vi budite ljubazni.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Korona virus ih je praktično "osakatio", a sada nude besplatan smeštaj za turiste

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja