• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kvarnerska oblast u nama susednoj zemlji prednjači među ljubiteljima velnes-turizma

Vreme čitanja: oko 2 min.

Velnes-turizam u ovoj zemlji sve je interesantniji posetiocima i iz regiona i iz sveta, a nema sumnje da se Hrvatska, osim sjajnim letovalištima, može podičiti isto tako sjajnim spa i velnes centrima

  • 0
Kvarner Gulf Kvarnerski zaliv / Foto: Shutterstock

Sve više turista iz celog sveta biraju destinacije po sadržajima u kojima će moći zaista da uživaju. A koji bi to drugo trebalo da budu sadržaji, nego spa i velnes programi?

Kombinacija klimatskih karakteristika i odličnih spa-centara svrstala je nama susednu zemlju među vrlo poželjne za ljubitelje takvog odmora.

Izuzev uživanja u moru, Hrvatska nudi posetiocima i mogućnost pravog pravcatog uživanja u mirisu borovine, ali i u šetnji brojnim stazama, koje su prošarane lekovitim biljem i mediteranskim rastinjem. Ne treba zaboraviti ni da je  danas čuveno letovalište na hrvatskoj obali Jadrana - Opatija važila za jednu od posećenijih banja.

Velnes-turizam u ovoj zemlji sve je interesantniji posetiocima i iz regiona i iz sveta, a nema sumnje da se Hrvatska, osim sjajnim letovalištima, može podičiti isto tako sjajnim spa i velnes centrima.

Opatija Foto: Shutterstock

Zdrav vazduh

Iako u zemlji postoje i druge destinacije koje su poznate po čistom i zdravom vazduhu, Opatija ipak prednjači među njima. Zahvaljujući planini Učka, koja nadvisuje ovo poznato jadransko letovalište, ali i moru, između kojih se gradić praktično nalazi, tako je i klima u Opatiji, nije preterano reći, idealna.

Tim pre što se može uživati i u dugom šetalištu uz more, ali i u spa i velnes centrima u nekom od prestižnih opatijskih hotela.

Kvarner za zdravlje

I mada u Hrvatskoj postoje i druge destinacije na kojima takođe mogu uživati ljubitelji spa i velnes centara, Kvarner se među njima izdvaja. Izuzev već pomenute Opatije, koja je ujedno i jedna od najpoznatijih destinacija Kvarnerske oblasti, tu se nalaze i Mali i Veliki Lošinj, kao i Crikvenica i ostrvo Rab.

Mali Lošinj Foto: Shutterstock

Zahvaljujući izuzetno čistom vazduhu, ali i povoljnim klimatskim karakteristikama, te samom okruženju, Kvarner je nadaleko poznat kao „kolevka zdravog disanja i zdravog sna“, kako ga karakteriše „Croatia.hr“.

Boravak na mnogim lokacijama širom Kvarnera će uticati na poboljšanje imuniteta, upravo zbog klimatskih karateristika na prvom mestu, ali i izuzetno čistog vazduha, po kome je naročito Lošinj poznat. Upravo to je doprinelo i da oba ostrva, odnosno i Mali i Veliki Lošinj, budu proglašeni klimatskom banjom, što sasvim jasno ukazuje na to koliko klima na tom području pogoduje svima.

Osim terapija namenjenih oporavku pacijenata koji imaju problem sa plućima, u novije vreme su sve zastupljeniji spa i velnes sadržaji, ali i različiti programi koji imaju za cilj poboljšanje imuniteta, te čišćenje celokupnog organizam i oporavak, kako u fizičkom, tako isto i u emotivnom smislu, jer je u pitanju lokacija koja se smatra gotovo idealnom za „punjenje baterija“ i za oporavak od prekomerne izloženosti stresnim situacijama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pravoslavna crkva u Dubrovniku Sv. Blagoveštenja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja