• 1

Vreme čitanja: oko 4 min.

Zašto je Dubai idealna destinacija za proslavu najčarobnijeg doba godine?

M. M.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ako ne znate gde ćete - provedite božićne i novogodišnje praznike u Dubaiju

  • 1
Dubai Nova godina Foto: Shutterstock

Iako Božić nije zvaničan praznik u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Dubai spada na listu gradova poznatih po svojim veličanstvenim proslavama ovog hrišćanskog praznika.

Sva glavna gradska središta poput tržnih centara, restorana i kafića ukrašena su jelkama i bajkovitim lampicama, koje stvaraju prazničnu atmosferu, dok su prateće aktivnosti, restorani i hoteli prepuni zabave za vašu porodicu i prijatelje.

Niz restorana, hotela i odmarališta spremni su za praznični beg i mnoštvo porodičnih aktivnosti, zbog čega je Dubai idealna destinacija za proslavu ovog čarobnog doba godine.

Gastronomski užitak za Božić i Badnje veče

Ako želite da provedete nezaboravno Badnje veče, za trpezom punom ukusnih jela i vrhunskom ponudom pića - razmislite o hotelu "Grand Creek Harbor". Pored lokacije koja nudi zadivljujući pogled na svetla Dubaija, Badnje veče provedeno ovde ostaće vam u sećanju i zahvaljujući jedinstvenom prostoru u kome svaka trpezarijska oblast hotela ima drugačiji stil.

Uz zabavu uživo, hotel nudi i nezaboravan gastronomski užitak sa menijem od četiri jela - svi sa božićnom tematikom. Od pečenih pačijih prsa do slatkiša od čokolade sa lešnicima.

Dubai FOTO: Dubai Economy&Tourism Promo

Božićnu atmosferu možete da oživite i 25. decembra tokom organizovanog božićnog ručka na istom mestu, uz živahni branč i senzacionalan švedski sto. Prepustite se međunarodnim kulinarskim zalogajima kao što su suši, ostrige i sočno meso sa roštilja, kao i druga božićna jela, poput pečene ćuretine i rižota. Da zabava bude za celu prodicu, ceo događaj pratiće energična muzika uživo smeštena na spratu predvorja hotela.

Badnje veče sa stilom možete takođe da proslavite i na adresi "Beach Resort". U restoranu rizorta očekuje vas ekstravagantan branč u popodnevnim časovima 24. decembra. Pored mnoštva aktivnosti i zabave za celu porodicu, gosti ovog dana mogu da uživaju u raskošnom kulinarstvu i prijatnoj i radosnoj prazničnoj atmosferi.

Ukoliko ste pak za dah Italije za Božić, Dubai nudi i to. U hotelu "Armani", u periodu od 20. do 26. decembra planirano je da šef Đovani rekreira najbogatije kulinarske rituale i degustaciju za sve ljubitelje italijanske kuhinje i restorana sa Michelin zvezdicama. Ovde gosti mogu da se ušuškaju u sjajnu prazničnu gozbu od šest jela, prepunu finijih prazničnih italijanskih delicija kao da ste u srcu Rima.

U "Armani" hotelu se organizuje i porodično okupljanje na dan praznika. Božićni dan vam je takođe i savršena prilika da istražite sezonske ukuse čitavog regiona Mediterana za jednim švedskim stolom, gde se levantska i francuska klasična kuhinja susreće sa italijanskim, grčkim i španskim verzijama.

Novogodišnje i božićne aktivnosti

U hotelu "Grand Creek Habor" svakog dana od 15. decembra do 7. januara možete da uživate u njihovom restoranu "The Patisserie", savršenoj destinaciji ukoliko ste u potrazi za finim doživljajem gracioznosti. Delikatno napravljena peciva i ukusna jela dočaraće vam tople i opuštajuće praznične dane sa najmilijima. Prijatnoj atmosferi naročito doprinosti pijanista koji svira neprekidno između 16 i 19 časova svakog dana, osim ponedeljkom i sredom.

Dubai FOTO: Dubai Economy&Tourism Promo

Na adresi "Beach Resort" cela porodica je pozvana da se prepusti svojoj kreativnost. Pozvani ste da sami oživite magiju praznične sezone tako što ćete svi zajedno da se uposlite i pravite kućicu od medenjaka u restoranu. Ovo je ujedno i savršena praznična aktivnost za decu koja mogu da testiraju svoje arhitektonske sposobnosti i da uživaju u ukusnim poslasticama tokom procesa. U periodu od 13 do 17 časa, 22. 23. 25. i 26. decembra, možete da "oslobodite" svog unutrašnjeg umetnika i izgradite sopstveno jestivo remek-delo.

A ako želite da uronite u praznično raspoloženje ispred veličanstvene novogodišnje jelke i uživate u tradicionalnom popodnevnom čaju, onda je "Armani/Lounge" u srcu hotela "Armani" mesto za vas. U savršenom spoju opuštene elegancije i porodičnog okupa, dnevni boravak hotela pretvara se u pravo božićno igralište sa zabavnim dečjim aktivnostima kako biste mogli da uživate u novogodišnjoj sezonu.

Doček Nove 2024. godine

Šta mislite o gala večeri pored bazena u novogodišnjoj noći? U kultnom "Luma Pool Lounge" na trećem spratu hotela "Grand Creek Harbor" se organizuje noć za pamćenje na temu Monte Karla. Kako je najavljeno goste očekuje jedinstvena internacionalna kuhinja i sofisticirane "stanice" za hranu, kao i čitav niz zabavnih sadržaja uživo za dobro raspoloženje. Organizatori obećavaju upečatljive trenutke dok se iščekuje čuveni ponoćni vatromet iznad Dubaija.

Novu 2024. godinu možete da dočekate i uz novogodišnju ekstravaganciju "ZETA Sedamdeset Sedam" u hotelu "Beach Resort". Od 20 časova 31. decembra očekuje vas svet čuda i sofisticiranog uživanja uz beskrajnu lepezu ukusnih kanapea i napitaka koju prati uzbudljiva živa energija cirkuske predstave.

Dubai FOTO: Dubai Economy&Tourism Promo

Doživite izvanrednu novogodišnju noć u restoranu "Li'Brasilu", gde se čari cirkusa susreću sa neverovatnim svetom ukusne libanske i brazilske kuhinje. Ako Novu godinu želite da započnete sa stilom, u ovom kulinarskom dragulju Dubaija možete da uživate u zadivljujućem ambijentu i zabavnoj večeri punoj primamljivih ukusa.

I hotel "Armani" organizuje doček Nove godine u svom "Amani/Amal" restoranu i to na temu - indijske kuhinje. Gosti se pozivaju da krenu gastronomsko putovanje kroz preko sedam jela i mešanje ukusa, pri čemu inovacija zauzima centralno mesto. Uz živu muziku i izuzetan dekor koji postavlja ton za uzbudljivu noć spektakularne elegancije, posetiocima se garantuje novogodišnja proslava za pamćenje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovo je restoran od kog pamet staje: Kada se bajka preslika na život

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Rajka

    7. decembar 2023. | 16:51

    Moj komentar! Svako ko moze da ode u Dubai, od srca mu predlazem odlazak bila sam u mnogim zemljama, ali Dubai su nesto posebno. Treba videti Bus Halifu i ostalo. Srecan put

    Podelite komentar