• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Portonovi: Praznična bajka na moru koju vredi proživeti

Vreme čitanja: oko 3 min.

Osetite spoj Mediterana, elegancije, luksuza i topline

  • 0
Portonovi Montenegro Foto: Telegraf.rs/Ona.rs

Ako ste se ikada pitali vredi li na moru biti zimi - budite uvereni u potvrdan odgovor. Predeli koji su pojam leta, plaža, mora i sunca, posebno lice imaju u zimskom periodu godine. Kao da su tu da klasične hladne dane u vašem gradu učine bezbolnijim, ispunjenijim i... bajkovitim.

Baš takve momente možete doživeti ako odete u Portonovi.

Ako je zvuk talasa ono što vam je uvek bilo najdraže na moru, prilikom posete Portonovom obavezno birajte apartman sa pogledom na marinu, koji će svako vaše jutro učiniti magičnim. Jer dan nije tek jedan od mnogih ako ga počnete s pogledom usmerenim na presijavanje morske površine ukrašene titrajima jutarnjeg sunca.

Apartmani udešeni da pokažu da luksuz i komfor najlepše idu zajedno pružiće vam svu potrebnu udobnost, ali i vanredne trenutke mira na prostranim terasama okrenutim ka moru.

Već od Marina trga i raskošne jelke koja je na njemu postavljena shvatićete da koračate prazničnom zimskom bajkom. Na ovom mestu je zvanično i počela praznična sezona u ovom primorskom rizortu, paljenjem više od 20.0000 lampica koje krase drvo visine 13 metara.

Mnoštvo drugih detalja raspoređeno je po rizortu da vam pruži kompletan praznični doživljaj.

Ako se uputite u dnevnu šetnju rizortom, možete uživati u spoju modernih građevina i zelenila. Centralni park negovanih zelenih površina idealan je za mirnu šetnju i opuštanje, a uz vrlo umerenu i na pravim mestima postavljenu novogodišnju dekoraciju tu je da podrži prazničnu atmosferu celog kompleksa.

Ovaj deo Portonovog čuva i važan istorijski trag, najstariji vazduhoplovni spomenik na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Palme, čepresi i prefinjeni cvetovi biljke rajska ptica čine da se osećate kao u maloj botaničkoj bašti.

A sve to u večernjim satima dobija poseban izgled, zahvaljujući novogodišnjem osvetljenju i raznim elementima, koji privlače pažnju dece, ali i odraslih i čine najtraženija mesta za fotografisanje u Portonovom. Tako ćete pored bajkovitih kočija, vozića, pingvina... videti i roditelje sa malom decom, i mlade parove, kao i bake i deke koji žele da imaju uspomenu sa putovanja koje miriše na praznike.

Portonovi Montenegro Foto: Telegraf.rs/Ona.rs

Tokom šetnje možete napravitu pauzu u jednom od prefinjenih elegantnih lokala pored marine i opustiti se uz čajeve bogatih aroma, sve vreme uživajući u pogledu na more.

Svako od ovih mesta je mala oaza mira, sa autentičnim eneterijerom i prazničnim detaljima.

Ukoliko volite šoping ili pak želite da kupite praznične poklone, šetnju možete da iskoristite i za svraćanje u prodavnice u kojima možete naći svetske brendove kada je odeća u pitanju, ali i originalne salone u kojima se krije mnogo toga za vaš dom.

Posebno carstvo ukusa možete osetiti ako probate čarolije šefa kuhinja restorana "Square", "Romeo&Juliet", "Noa", "Konoba"..., kao i hotela "One&Only Portonovi".

Ovo mesto pruža sasvim novu dimenziju luksuza, a uz izuzetne domaćine nudi toplinu i prijateljsku atmosferu koja boravak u hotelu čini neponovljivim iskustvom. Spa-blagodeti ovog mesta su posebna priča o uživanju i hedonizmu, kao i njegov "fine-dining" koncept, a foaje hotela je bio mesto susreta i pretprazničnog koncerta tokom večeri osvetljavanja novogodišnje jelke.

Sezona praznika na posebnom mestu Bokokotorskog zaliva je počela, a njena kulminacija očekuje se od 23. decembra do 7. januara, kada je na Marina trgu planiran bazar uz svakodnevne koncerte i svetlosni spektakl.

Kada uplovite u Portonovo pazničnu idilu, ne zaboravite blizinu ovog mesta i Herceg Novog. Čuveni grad posebnog šarma i bogate istorije učiniće vaš boravak kompletnim spojem starine i modernosti sjedinjenim u jedinstven mediteranski, bokokotorski puls.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Paljenjem lampica na novogodišnjoj jelci na Marina trgu otvorena praznična sezona u Portonovom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja