• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Najlepši evropski gradovi za praznike: Budimpešta je za zaljubljene, a najposećeniji grad je u Nemačkoj

Vreme čitanja: oko 4 min.

Odaberite pravu destinaciju u skladu sa vašim potrebama

  • 0
Berlin Cirih i  Prag Foto: Shutterstock, unsplash.com/Rico Reutimann/Kelsey Curtis

Uveliko smo ušli u decembar, mesec praznika ali i putovanja. Često uzimamo odmor kako bismo otputovali na neku novu ili već proverenu destinaciju i napunili baterije za period koji nam predstoji.

Ako želimo da istražimo nešto novo i otisnemo se u novu avanturu, onda smo neretko i u nedoumici gde bismo mogli da odemo i provedemo praznike.

E pa, da ne biste lutali i predugo razmišljali, dajemo vam savete gde biste u Evropi mogli da uživate i da se lepo provedete.

Prag, Češka

Ovaj zlatni grad, kako ga još nazivaju, u vreme praznika zaista je pravi raj za oči. Prekriven snegom, horizont na praške tornjeve i kule zaokuplja maštu, piše "Le long weekend". Nije ni čudo što se Prag smatra jednim od najlepših gradova ne samo Evrope već i celog sveta. Zato je neizostavna destinacija ukoliko planirate da putujete u decembru.

Odžak kolač Foto: Shutterstock

Možete se ugrejati čuvenim "odžak" kolačem prekriven šećerom i cimetom, da popijete kriglu dobrog i kvalitetnog piva ili da uživate u ukusnoj butkici u pabu ali za šta god da se odlučite - nećete pogrešiti.

Kopenhagen, Danska

Ako želite da probate dobro kuvano vino u živopisnim kafićima ili da se prepustite odličnim mini-palačinkama, onda je glavni grad skandinavske zemlje pravi izbor. Nezaobilazna je kupovina na božićnoj pijaci Nihavn gde ćete "pariti" oči na raznorazne ukrase kojima nećete moći da odolite.

Ukoliko ste ljubitelj klizanja na ledu, onda ćete se sigurno zadržati u Frederiksberg Gardens-u koje se pretvara u prelepo klizalište tokom zimskog perioda.

Berlin, Nemačka

Berlin je jedna od najposećenijih destinacija u Evropi tokom decembra. Zašto? Zato što ima više od 70 neverovatnih božićnih tezgi na zatvorenim pijacama koje nude kojekakve zabavne sadržaje. Možete kupiti sveže pečene bademe i lagano obići pijace i uživati u prelepim ukrasima.

Na padinama jednog od najvećih brda glavnog grada Nemačke često posetioci i turisti mogu da se sankaju što dodatno daje praznični osećaj.

Beč, Austrija

Ovaj nama blizak grad je spoj i skijanja/sankanja, ali i raskošnim božićnim đakonijama. Šta god da volite i u čemu god da najviše uživate, sigurno je da ćete pronaći svoju zanimaciju.

Takođe, nemojte propustiti sjajne koncerte svetske klase kao i umetničke izložbe. Kada jednom posetite, ni naredne godine nećete moći da im se oduprete.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na ovakvom mestu zaboraviš na sve: Sedneš, ćutiš i uživaš, dok pogled pred tobom "puca"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja