• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najveće među Kanarskim ostrvima, Tenerife je i najposećenije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najviša planina u Španiji jeste prirodna granica između severnog i južnog dela ostrva Tenerife, od kojih svako ima svoje osobenosti

  • 0
Ostrvo Tenerife, Španija Foto: Pixabay/efraimstochter

Sa oko 3.000 sunčanih sati u toku godine, Tenerife se svrstava među najsunčanije destinacije na evropskom tlu.

Prosečna godišnja temperatura vazduha na najvećem među kanarskim ostrvima je oko 23 stepena Celzijusa, što Tenerife čini pogodnim za posetu, praktično u toku cele godine.

Gotovo 70 kilometara obale, dva aerodroma i isto toliko međunarodnih luka za kruzere, tek su deo onoga što ovo ostrvo vulkanskog porekla ima da ponudi.

Zanimljivo je pomenuti i da se najviši planinski vrh cele Španije nalazi upravo na ostrvu Tenerife. Planina Teide zapravo je ugašeni vulkan i prirodna je granica između severnog i južnog dela ostrva, navodi “Traveltotenerife”.

Dva lica ostrva Tenerife

Najviša planina u Španiji jeste prirodna granica između severnog i južnog dela ostrva Tenerife, od kojih svako ima svoje osobenosti.

U severnom delu ostrva mogu se videti ostaci nekadašnjih kolonijalnih gradova, među kojima se posebno izdvaja La Laguna, grad koji je uvršten na Listu svetske baštine UNESCO-a.

Sa druge strane, u južnom delu ostrva mogu se videti vrlo interesantni gradovi na obali, ali i plaže, koje opčinjavaju turiste iz celog sveta.

Još jedna od specifičnosti Tenerifa jesu i mikroklimatske zone, kojih je čak četiri na ostrvu. A kako je svaka od njih dobra za različite aktivnosti, to je i turistička ponuda značajno bogatija i raznovrsnija u odnosu na mnoge druge destinacije u svetu.

Plaže na ostrvu Tenerife

Ne samo zbog dužine obale, već i znog njene raznolikosti, na ostrvu Tenerife se zaista nalaze plaže, koje mogu zadovoljiti različite ukuse i potrebe. Od plaža prekrivenih vulkanskim, ali i zlatnim peskom, do stenovitih, nema sumnje da će svako ko poseti ovo špansko ostrvu pronaći onu koja je baš po njegovoj meri.

Većina plaža je uređena, sa brojnim pratećim sadržajima, mada postoje i one divlje, ali i nudističke, te one koje su ovenčane odličjem Plave zastave. U južnom delu ostrva i to najpre na području dve opštine, Kosta Adehe i Arona, kako navodi “Visitcanaryislands”, nalaze se neke od najlepših plaža ostrva.

Plaže Los Kristijanos, Fanabe i El Medano, te Las Vitas i La Amerikas, tek su neke od najpoznatijih među njima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Grčko ostrvo Tinos kao savršena destinacija za letovanje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja