• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

I kada nema snega, zanimljiv je: Kicbil ima toliko toga da ponudi turistima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako je u pitanju ski centar, koji je zimi izuzetno posećen i odlično uređen, Kicbil i te kako može biti interesantan za posetu i u ostalim periodima godine

  • 0
Kicbil, Austrija Foto: Pixabay/Alexandra_Koch

U samom srcu Alpa, u austrijskoj regiji Tirol nalazi se grad, koji je poznat kao jedno od najposećenijih evropskih skijališta.

Od Minhena je Kicbil udaljen oko dva sata vožnje, a nešto manje od Insbruka. Najbliži aerodrom nalazi se u Salcburgu i udaljen je oko sat vremena vožnje, što ovaj poznati alpski ski centar čini vrlo lako dostupnim.

Iako je u pitanju ski centar, koji je zimi izuzetno posećen i odlično uređen, Kicbil i te kako može biti interesantan za posetu i u ostalim periodima godine. Tim pre što u okolini ovog austrijskog grada postoje i brojne staze za pešačenje, ali i druge, vrlo zanimljive atrakcije.

Božićni market u Kicbilu

Slobodno se može reći da je pred novogodišnje i božićne praznike Kicbil posebno magičan. U periodu od druge polovine novembra do kraja decembra u gradu je božićni market, koji posetiocima nudi mogućnost da na najlepši mogući način uživaju u čaroliji praznika.

Kicbil, Austrija Foto: Pixabay/photosforyou

Izuzev tezgi sa gastronomskim specijalitetima karakterističnim za regiju Tirol, na božićno marketu se organizuju i performansi i muzički nastupi, navodi “Kitzbuhel”.

Mališani posebno uživaju u pisanju liste želja upućene detetu Isusu, odnosno Bogomladencu, a koje mogu da ostave na namenskom mestu u okviru ovog marketa.

Uživanje u svako doba godine

Vrlo brzo pošto se otopi sneg, i lokalni stanovnici i posetioci, praktikuju drugačiju aktivnost. Šetnja obeleženim stazama u okolini Kicbila jedna je od najzanimljivijih aktivnosti u ostalim periodima godine. Takođe, ima i onih koji se odlučuju za vožnju bicikle ili igranje golfa, jer u ovom gradu ima uslova za sve te aktivnosti.

Kicbil, Austrija Foto: Pixabay/5598375

Više od hiljadu kilometara duge staze za pešačenje dovoljno je da zadovolji i najzahtevnije turiste, a prednost im je ta što su, kako navodi “Austrija.info”, namenjene za sve nivoe fizičke spremnosti.

Tokom godine se u ovom austrijskom gradu organizuju i brojni događaji, od festivala hrane do takmičenja u golfu, što boravak u Kicbilu čini mnogo ugodnijim i interesantnijim.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zabranjena putovanja? Stanovnici Madrida snašli se za vreme oluje Filomena i napravili skijalište

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja