• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Autentičan odmor na Karibima: Grenada upravo to nudi posetiocima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Planine i prašume, pitoreskna sela uz more i prostrane plantaže, tek su deo pejzaža ove ostrvske države, čiju teritoriju zapljuskuju vode Karipskog mora

  • 0
Grenada, Karibi Foto: Pixabay/kybluesrich

Ko god želi da oseti pravu karipsku atmosferu, imaće priliku za to na Ostrvu začina, kako se Grenada još naziva.

Planine i prašume, pitoreskna sela uz more i prostrane plantaže, tek su deo pejzaža ove ostrvske države, čiju teritoriju zapljuskuju vode Karipskog mora.

Neretko se kao možda najlepši karipski grad karakteriše Sent Džordž, glavni grad Grenade, navodi “Planetware”. Na teritoriji ove države nalazi se i plaža Grand Anse, za koju mnogi navode da je jedna od najboljih karipskih plaža.

Unutrašnja teritorija države takođe je atraktivna, jer obiluje brojnim prirodnim lepotama. Uz uživanje u lepoti vodopada, posetiocima se nudi prilika i da prošetaju obeleženim stazama kroz prašumu, ali i da otkriju čari ronjenja, plivanja i pecanja. Ništa manje nisu zanimljivi ni muzeji i tvrđave u Grenadi.

Grenada, Karibi Foto: Pixabay/cindylaneross

Jedna od najlepših plaža na Karibima

Iako su karipske plaže dobro poznate po nestvarno plavim nijansama mora i belom, sitnom pesku, jedna se posebno izdvaja po lepoti. Grand Anse plaža je ujedno i najpoznatija u ovoj ostrvskoj državi. Oko tri kilometra duga, prekrivena je mekim peskom zlatnih nijansi i idealna je za porodični odmor i uživanje.

Smatra se savršenim mestom za plivanje, a nijanse tirkizne i plave boje, posetioce ostavljaju bez reči.

Još jedna atrakcija ove plaže jeste i market, koji se nalazi otprilike na polovini plaže i na kome se mogu kupiti kako lokalni začini, tako isto i suveniri, pa ne čudi što je upravo to i jedna od stanica putnika sa kruzera.

Duž ove plaže nalaze se i brojni hoteli i to oni, koji spadaju među najbolje u celoj zemlji.

Jedinstveni muzej

Nema sumnje da je Grenada vrlo interesantna destinacija zbog mnogo čega, tim pre što se upravo ovde nalazi posve neobičan i jedinstven muzej u celom svetu.

Grenada, Karibi Foto: Pixabay/skybluesrich

Park podvodnih skulptura može se videti u zaštićenom morskom području Grenade. U pitanju je turistička atrakcija u zalivu Molinijer, koja je od glavnog grad udaljena tek par minuta vožnje brodićem.

Džejson de Kejres Tejlor umetnik je čijom zaslugom je i nastao ovaj neobični muzej. Skupture predstavljaju kako petroglife koje su izrađivali američki Indijanci, tako i skulpture u prirodnoj veličini.

Osim tokom ronjenja, ovaj muzej se može posetiti i u okviru organizovanih izleta brodićem, koji ima stakleno dno.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na ovakvom mestu zaboraviš na sve: Sedneš, ćutiš i uživaš, dok pogled pred tobom "puca"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja