• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bliže se PRAZNICI: Ova 3 grada su idealna ukoliko želite da se ugrejete tokom zime

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako su u zimskom periodu najpopularnije destinacije one na kojima se održavaju adventi i gde sve miriše na kolačiće sa cimetom, vanilu i kuvano vino, često se radi o gradovima u severnoj i centralnoj Evropi, gde su temperature izuzetno niske

  • 0
Rim panorama Foto: Shutterstock

Stoga, ako ste od onih koji bi hladne dane ipak iskoristili da "pobegnu" negde gde je sunčano i gde su temperature iznad proseka za ovo doba godine, predlažemo da se zaputite na jug. Ako požurite, neretko se do ovih popularnih destinacija mogu pronaći povoljnije avionske karte, što je još jedan motiv da praznike provedete na jednoj od ove tri destinacije.

Rim

Mnogima omiljeni i jedan od najposećenijih gradova na svetu. Bilo da putujete u paru, sa prijateljima, porodicom ili sami, svakako vam neće biti dosadno, jer Rim poseduje toliko znamenitosti da je nemoguće obići ih sve odjednom. Dobra stvar je što su sve manje-više grupisane u centru, na pešačkoj distanci, pa je najbolja strategija za obilazak jednostavno se prepustiti i šetati po sopstvenom nahođenju. Pored nezaobilaznih stavki na listi poput Koloseuma, Fontane di Trevi, Panteona, Španskih stepenica i mnogih drugih, ne propustite da se spustite do malenog ostrva Tiberina, koje je ujedno i najmanje naseljeno ostrvo na svetu. A ukoliko ste punoletni konzument duvanskih proizvoda, dobra vest za vas je da je Italija svakako jedna od zemalja gde je, pored Srbije, dostupan novi glo hyper AIR uređaj za zagrevanje duvana i sve što vam je potrebno za bezbrižan odmor.

Glo Foto: Promo/ Glo

Atina

Grčka je oduvek imala posebno mesto u srcu naših ljudi, bilo da je u pitanju letovanje ili turistička poseta gradova. Pored Soluna, Atina je definitivno jedna od najčešćih destinacija, idealna za nekoliko dana okupanih suncem. Provedite ih sedeći u nekoj od taverni u podnožju Akropolja, šetajući uskim ulicama Plake ili posmatrajući brodove koji ulaze i izlaze iz luke Pirej. Pored bogate istorije i kulture, Grčka je nadaleko poznata i po hrani, te ovaj kratki odmor iskoristite za uživanje u musaki, girosu, prepoznatljivim salatama i umacima, svežoj ribi i morskim plodovima. Kao i Italija, Grčka je takođe na mapi zemalja gde je lansiran novi AIR uređaj, koji je upola tanji i čak za četvrtinu lakši od predhodnog glo uređaja za zagrevanje duvana.

Atina Foto: Shutterstock

Valensija

Ovaj prelepi grad je poslednjih godina među Srbima sve popularniji, pre svega zbog blage klime, pristupačnosti i relativno povoljnih direktnih letova iz Beograda. Najbolje je posetiti ga upravo u jesen ili zimu, zbog manjih gužvi i još povoljnijih cena života. Jutra provedite vozeći bicikl ili trotinet duž nekoliko kilometara duge peščane plaže, nakon čega možete probati tradicionalnu valensijsku paelju u nekom od obližnjih restorana. Kada je u pitanju arhitektura, Valensiju krasi savršen spoj tradicionalnog, kolonijalnog stila i modernog futurizma, za koji je pre svega zaslužan čuveni arhitekta Santijago Kalatrava. A ukoliko ste kojim slučajem kod kuće zaboravili svoj glo uređaj, uz pomoć lokatora, koji se nalazi na sajtu ovog brenda, pronađite najbliže prodajno mesto.

Valensija Foto: Shutterstock

Šta čekate? Rezervišite kartu, kofer u ruke i pravac aerodrom. Srećan put!

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja