• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ostrva Sejšela teže održivijem turizmu: Uz Vladu, u tome učestvuju i mnogi hoteli

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pored Vlade i drugih državnih institucija, mnogi hoteli i drugi turistički objekti i te kako razumeju važnost održivosti i nastoje da u tom poduhvatu uzmu aktivno učešće

  • 0
Sejšeli, Sejšelska ostrva Foto: Pixabay/scapi

Jedinstveni zaključak nedavno održanog događaja pod nazivom „Experience Seychelles Mega Fam“, koji je uz učešće više od 65 ustručnjaka iz oblasti turizma iz celog sveta organizovao „Tourism Seychelles“ je vrlo jednostavan: za Sejšele je održivost u turizmu postala imperativ.

Mnoga prirodna bogatstva kriju ova ostrva, koja zapljuskuju vode Indijskog okeana. Posebno je zanimljiv podatak da na ostrvima Sejšela obitava čak oko 75 biljnih vrsta, koje se karakterišu kao endemske, ali i mnogo, jedinstvene životinjske vrste.

Mala sejšelska žaba predstavlja jednu od interesantnijih životinja, koje na tim ostrvima obitavaju i to najpre zato što je veličine ljudskog malog prsta. Ništa manje nije zanimljiv ni najveći insekt na svetu, koji ima sposobnost letenja, džinovska buba tenebrionida, a koja takođe obitava na ovim ostrvima u Indijskom okeanu.

Budući da su Sejšeli vrlo atraktivni u turističkom smislu, te da prosečno u toku godine beleže posetu oko 335 hiljada turista iz celog sveta, to ne čudi što Vlada i nadležne institucije rade na tome da svo prirodno blago ostrva maksimalno očuvaju.

Sejšeli Foto: Freepik

Tokom avgusta meseca je Vlada uvela pravila u vezi sa ekološkom održivošću za turiste, a kako bi uspeli da očuvaju prirodne lepote ostrva i ostave ih u nasleđe budućim generacijama. Taj finansijski namet je deo globalne strategije ostrva i primenjuje se sa ciljem odgovornijih putovanja. Zahvaljujući tome, ostrva Sejšela pokušavaju i da očuvaju ekološko nasleđe, dok u isto vreme nude mogućnost turistima da učestvuju u jednom tako značajnom poduhvatu.

- Zaštićeno je 50 procenata naše kopnene površine i 30 procenata naše morske teritorije, jer na taj način ne samo da čuvamo ostrva za buduće generacije, već brinemo i o našem glavnom izvoru prihoda - izjavila je za „Trawelweekly“ glavna sekretarka za turizam Šerin Francis i dodala da strategija za napredovanje ima za cilj izgradnju bolje vrste turizma za Sejšele.

Pored Vlade i drugih državnih institucija, mnogi hoteli i drugi turistički objekti i te kako razumeju važnost održivosti i nastoje da u tom poduhvatu uzmu aktivno učešće.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ukoliko želite da pronađete vrata raja na zemlji, morate posetiti ovu destinaciju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja