• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ulična hrana u glavnom gradu Kraljevine Tajland jedna je od najpoznatijih atrakcija

Vreme čitanja: oko 2 min.

I mada se ni u kom slučaju ne može osporiti da Bangkok ima mnoštvo atrakcija, ulična hrana se smatra jednom od glavnih atrakcija za turiste iz celog sveta, koji posećuju ovaj grad

  • 0
Bangkok, Tajland Foto: Pixabay/nookeg18

Budući da je u pitanju posve interesantna destinacija, to ne čudi što je glavni grad Kraljevine Tajland i jedan od najposećenijih gradova u celom svetu.

Fantastična ulična hrana, brojni hramovi koji svedoče o istoriji grada, ali i bogata ponuda noćnog života, osnovno su što nudi Bangkok. A tu su i neboderi, na čijim vrhovima se nalaze ugostiteljski objekti, koji uz odličnu gastronomsku ponudu, posetiocima nude i mogućnost uživanja u fantastičnom pogledu na ceo grad.

Kada posetiti Bangkok?

Iako se može okarakterisati kao odlična destinacija za posetu u toku cele godine, ne treba zaboraviti da u Bangkoku preovlađuje tropska klima, koja u određenim periodima godine baš i nije naročito prijatna.

No, kad god posetili Bangkok, pripremite se na toplo, ali i vlažno vreme, a kako ističe „Bangkoktourismguide“, sa prosečno 26 stepeni Celzijusa, najhladniji mesec je decembar.

U periodu između maja i novembra preovlađuju padavine, ali su temperature i više nego prijatne, s tim da su od marta do maja obično najviše temperature vazduha. Iako je april mesec ujedno i najtopliji, budući da je 35 stepeni prosečna temperatura vazduha, upravo je taj mesec uglavnom i najneprijatniji za posetu.

Što se turističke sezone tiče, ona vrhunac dostiže tokom decembra i januara meseca.

Bangkok, Tajland Foto: Pixabay/terimakasih0

Ulična harana kao atrakcija

I mada se ni u kom slučaju ne može osporiti da Bangkok ima mnoštvo atrakcija, a posebno budističkih hramova, koji svedoče o dugoj, ali i bogatoj istoriji glavnog grada Kraljevine Tajland, ulična hrana u Bangkoku se smatra jednom od glavnih atrakcija za turiste iz celog sveta, koji posećuju ovaj grad.

Bangkok, Tajland Foto: Pixabay/simon

Gotovo na svakom koraku se nude tradicionalni gastronomski specijaliteti tajlandske kuhinje, a izuzev raznovrsnosti, karakterišu ih i vrlo povoljne cene, ističe „Lonelyplanet“.

Knedle sa različitim punjenjem, pirinač od jasmina uz dodatak neizostavnog karija, ali i ražnjići pečeni na roštilju, tek su neki od tradicionalnih specijaliteta tajlandske kuhinje, koji se mogu jesti s nogu. Oni koji to preferiraju, mogu se odlučiti i za već iseckano tropsko voće, ali i za neki od zanimljivih slatkiša.

U određenim delovima grada su poslednjih godina zabranjene ulične tezge na kojima se prodavala hrana, ali se zato širom Bangkoka organizuju noćne pijace, koje se otvaraju od 17 časova po lokalnom vremenu, dok su ponedeljkom uglavnom mnoge tezge zatvorene.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na ovakvom mestu zaboraviš na sve: Sedneš, ćutiš i uživaš, dok pogled pred tobom "puca"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja