• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

12 evropskih gradova idealnih za šetanje: Na listi se nalazi i jedan blizu Beograda

Vreme čitanja: oko 3 min.

Da li ste već posetili neki od njih

  • 0
Hodanje Što je šetnja brža, to je rizik od dobijanja dijabetesa tipa 2 manji... Foto: Sergiy Artsaba / Panthermedia / Profimedia

Ako ste ljubitelj pešačenja i pritom volite da istražujete nova mesta ili pak da se vraćate na ona dobro poznata?

Dajemo vam savete kako da spojite lepo i korisno. Ovo su samo neki od gradova, neki su prestonice neki ne, koji su idealni za istraživanje i šetnju. Osim što ćete biti fizički aktivni, bolje ćete upoznati određenu destinaciju, a verovali ili, prema "Yard barker" jedan od gradova pogodnim za pešačenje jeste i nama blizu Sarajevo.

Preći ćete samo nekoliko koraka od jedne do druge znamenitosti i budite sigurni da ništa nećete preskočiti.

1. London, Velika Britanija

Osim što važi za jedan od najvećih gradova na kontinentu, ova metropola je i veoma pogodna za šetnju. Uživaćete dok razgledate Big Ben i sve ostale veličanstvenosti ovog ostrvskog grada. Na svakom koraku možete predahnuti u nekom od popularnih pabova.

London, crveni autobus, Engleska, govornica Foto: Pixabay/paulohabreuf

2. Alpi, Francuska

Ovo su više nego očigledna destinacija pogodna za šetače. Jednostavno sa ovim pogledom koji će vas zateći tamo nećete tražiti ništa više. Smestite se u Grenoblu ili Šamoniju i uživajte koračajući utabanim stazama.

Alpi, francuski Alpi, planina, staza, pešačenje Foto: Pixabay/dendoktoor

3. Ćinkve Tere, Italija

Ovaj predeo mediteranske zemlje poznat je po zgradama jarkih boja smeštenih u liticama. Razmislite, ovo je odlična šansa da šetate pored mora, uživate u području bez automobila ili autobusa, a ujedno možete obići nekoliko gradova ovog predela.

Italija, Ćinkve Tere Foto: Pixabay.com

4. Pariz, Francuska

Još jedna destinacija zemlje vina i hleba, ali nezaobilazna. Grad svetlosti nudi širok dijapazon znamenitosti, aktivnosti i ostalog sadržaja da je prosto žao ne obići ga peške. "Lutajte" obalom Sene ili uronite u neki od kvartova, popularnih arondismana, a usput obiđite već svima znane građevine Pariza.

Pariz, Francuska, Ajfelov toranj, putovanje Foto: Pixabay/dnovac

5. Visoke Tatre, Slovačka

Nama za sada na ovoj listi najbliža destinacija. Slovačka je smeštena između bolje poznatih zemalja od nje, ali nudi zaista dosta zabave. Navedeno mesto nalazi se na severoistoku zemlje i fantastično je za pešačenje, a i cene su pristupačne.

Visoke Tatre, Slovačka, Karpati Foto: Pixabay/vikino

6. Meteori, Grčka

Uvek nama draga i posebna Grčka puna je turista tokom letnje sezone. Ipak, zašto ne biste napravili presedan i posetili je u nekom drugom kalendarskom periodu? Ako već niste, onda obavezno posetite Meteore, šest manastira na vrhu stene. Ugnezdićete se između planinskih sela i staza koje vode do ovih manastira. Ne štedite na vremenu koje ovde provedete.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Stari grad u Mostaru

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja