• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nijedan hotel na ovim ostrvima u južnom Pacifiku nije viši od drveta kokosa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kukova ostrva su poznata kako po plažama prekrivenim belim peskom, tako i po obilju zelenila, ali i po zanimljivim lagunama i činjenici da na ovim ostrvima ne postoje luksuzni hoteli

  • 0
Kukova ostrva, Okeanija Foto: Pixabay/Julius_Silver

U južnom delu Pacifika nalazi se ukupno 15 ostrva koja se sa pravom karakterišu kao pravi raj na zemlji, ali netaknut masovnim turizmom.

Kukova ostrva su poznata kako po plažama prekrivenim belim peskom, tako i po obilju zelenila, ali i po zanimljivim lagunama i činjenici da na ovim ostrvima ne postoje luksuzni hoteli.

A da sve bude još interesantnije, kako ističe “Cookislands.travel”, nijedan hotel ili druga građevina na ostrvima nemaju visinu koja premašuje visinu kokosove palme.

Na ovim ostrvima jednostavno gužve nema, ali ni luksuznih smeštajnih objekata. Ali zato posetioci Kukovih ostrva, koja pripadaju Okeaniji mogu da uživaju u prirodnim lepotama i brojnim, vrlo zanimljivim aktivnostima.

Kukova ostrva, Okeanija Foto: Pixabay/sarahkstead

Ostrva različitog porekla

Ukupno 15 ostrva čine arhipelag koji nosi naziv Kukova ostrva, po Džejmsu Kuku, kapetanu i britanskom moreplovcu. Zanimljivo je pomenuti da su ostrva prethodno nosila drugačiji naziv, koji im je upravo Kuk i dao.

Naime, u drugoj polovini 18. veka je Kuk nazvao ostrvo Manuaj drugačije, i to Hervi, a kako navodi “Vikipedija”, vremenom se taj naziv ustalio i za celu južnu grupaciju ostrva.

Prvi put je današnji naziv ostrva, čije poreklo je dvojako, vulkansko i koralno, zabeležen u prvim decenijama 19. veka i to na jednoj ruskoj pomorskoj karti.

Idealna za svako doba godine

Budući da na Kukovim ostrvima, koja se nalaze između teritorije Novog Zelanda i Havaja, preovlađuje tropska klima, to se ona mogu posetiti zaista u toku cele godine.

Ronjenje, pecanje i krstarenje lagunom, ali i vožnja bicikla ili jednostavno pešačene samo su neke od aktivnosti u kojima mogu da uživaju posetioci Kukovih ostrva.

Kukova ostrva, Okeanija Foto: Pixabay/3363858

Ostrvo Rarotonga, čiji je obim tek nešto veći od 30 kilometara, jedno je od Kukovih ostrva koje je poznato među turistima iz celog sveta i to najpre zbog lake pristupačnosti. Smatra se da je tek oko 45 minuta potrebno za obilazak celog ostrva na kome se nalaze brojni ugostiteljski objekti, a kako ističe “Cookislands.travel”, ima ih čak više od stotinu.

Različite aktivnosti su dostupne posetiocima ostrva Rarotonga, pa osim u pokušaju uspona na najviši vrh ovog vulkanskog ostrva, turisti mogu da uživaju i u upoznavanju lokalne klture, ali i gastronomske ponude, te u čarima netaknute prirode i, naravno, u fenomenalnim plažama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Prvo eksplozija vulkana, pa cunami, pa onda totalni mrak: Apokalipsa kraljevine Tonge

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja