• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Krstarenje istoimenom rekom nudi potpuno drugačiji pogled na ovaj australijski grad

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da bi turisti mogli bolje da upoznaju grad, često se odlučuju za krstarenja ili vožnju trajektom, budući da su čuveni mostovi u Brizbejnu mnogo interesantniji iz takve perspektive

  • 0
Brizbejn, panorama centar grada, Brisbane Foto: Pixabay

Izuzev različitih inovacija, ovaj australijski grad karakteriše i visok nivo kreativnosti, pa ne čudi što su mnogi turisti oduševljeni Brizbejnom.

Obilje parkova i zelenih površina čine ovaj grad u Australiji posebno interesantnim. Uz to, posetiocima su na raspolaganju brojne, ne samo pešačke, već i biciklističke staze.

Da bi turisti mogli bolje da upoznaju grad, često se odlučuju za krstarenja ili vožnju trajektom, budući da su čuveni mostovi u Brizbejnu mnogo interesantniji iz takve perspektive.

South Bank

Izuzeno popularna pešačka zona Brizbejna, "South Bank Parklands" je bio domaćin Svetskog sajma, održanog 1988. godine, navodi u autorskom tekstu Karen Hejstings za „Planetware“.

Brizbejn, panorama centar grada, Brisbane Foto: Pixabay

Neretko na plaži "Streets", koja se nalazi u centralnom delu, stanovnici Brizbejna i turisti uživaju baš u toku leta u tom delu sveta, budući da je i sama plaža smeštena u laguni, stvorenoj veštačkim putem. Sem toga, u "South Bank-u" postoje i brojni ugostiteljski objekti, što boravak čini zanimljivijim.

U tom delu grada se često organizuju i vrlo zanimljivi događaji, dok se posetiocima nudi mogućnost i da uživaju u projekcijama filmova, koje se u tom delu grada održavaju.

Brizbejn, panorama centar grada, Brisbane Foto: Pixabay

I ljubitelji kupovine mogu u tom delu Brizbejna takođe da uživaju. Dobro, ne baš kupovine u savremenom smislu reči, budući da se na pijaci u "South Bank Parkland-u" mogu videti kako starinska odeća, tako isto i predmeti ručne izrade, ali i kolekcionarski predmeti i drugi zanimljivi proizvodi.

Svetski dan divljih koala Foto: Shutterstock

I naravno, koale

Na području rezervata "Lone Pine" posetiocima se nudi prilika da izbliza vide koale, koje su vremenom postale gotovo zaštitni znak čitavog kontinenta, ali i druge životinje specifične za australijsko tle, budući da ih tu obitava čak više od 70 vrsta.

Koale, vombati i različite vrste zmija, ali i kenguri i druge životinje mogu se vdieti na ovom lokalitetu, smeštenom na reci Brizbejn.

Brizbejn, panorama centar grada, Brisbane Foto: Pixabay

Krstarenje istoimenom rekom

Kroz samo središte Brizbejna protiče i istoimena reka, a krstarenje rekom Brizbejn rado biraju mnogi turisti koji posećuju ovaj australijski grad, pa ne čudi što je upravo ta aktivnost često okarakterisana kao jedna od najpopualrnijih za sve posetioce Brizbejna.

Izuzev uživanja u samom putovanju, turisti često ostaju oduševljeni pogledom na grad iz te perspektive.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako izgleda jedan prosečan dan u Melburnu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja