• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

U jednom od najbogatijih gradova Argentine nalazi se jedinstven muzej

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osnovan polovinom 16. veka, grad je poznat po kombinaciji različitih stilova arhitekture, što ga čini još interesantnijim za posetu

  • 0
Buenos Ajres Foto: Pixabay/julianza

Pored toga što je po površini najveći grad u Argentini, Buenos Ajres je i glavni grad zemlje, ali i autonomni federalni distrikt.

Smešten na mestu na kome se u Atlantski okean uliva reka La Plata, Buenos Ajres je poznat kako po brojnim znamenitostima, tako i po izuzetno aktivnom i atraktivnom noćnom životu. Uz to, važi za jedan od najbogatijih gradova u tom delu sveta, ističe “Vikipedija”.

Osnovan polovinom 16. veka, grad je poznat po kombinaciji različitih stilova arhitekture, što ga čini još interesantnijim za posetu. Uz obilje površina prekrivenih zelenilom, u Buenos Ajresu se mogu videti i prostrani trgovi, dok su ulice geometrijski uređene. Sve to snalaženje po ovom argentinskom gradu čini znatno jednostavnijim.

Zanimljiva kombinacija arhitektonskih stilova

Iako u gradu postoje i mnogi značajni muzeji, poput onoga posvećenog Eviti Peron, nema sumnje da je arhitektura Buenos Ajresa interesantna sama po sebi. Najpre zato što podrazumeva kombinaciju različitih stilova.

Jedna od zanimljivijih gradskih četvrti, La Boka, posetiocima nudi mogućnost da uživaju u šarenilu zdanja, koja su bogato ukrašena i nadasve jedinstvena.

U arhitekturi grada uočavaju se uticaji različitih kultura, ali i istorijskih perioda, što Buenos Ajres čini još zanimljivijim.

Buenos Ajres Foto: Pixabay/arttower

Među čak 48 kvartova, koliko ih obuhvata područje ovog argentinskog grada, izdvajaju se, već pomenuta La Boka, ali i Palermo i Rekoleta, te San Telmo, mada turisti koji zaista žele da bolje upoznaju dušu samog grada, treba da posete i druge kvartove.

Jedinstveni muzej u Buenos Ajresu

Istini za volju, u ovom argentinskom gradu postoje brojne, za turiste vrlo atraktivne lokacije, ali se jedna među njima posebno izdvaja.

Buenos Ajres Foto: Pixabay/pierobrun

Dobro je poznato da je Evita Peron bila jedna od omiljenih prvih dama zemlje. Pre nešto više od dve decenije, kada je obeležavano pola veka od njene smrti, 2002. godine je Buenos Ajres postao bogatiji za još jedan muzej. Onaj koji je posvećen životu ove, istorijski značajne žene, supruge Huana Peresa, tadašnjeg predsednika Argentine.

Kako navodi “Introducingbuenosaires”, stalna muzejska postavka je osmišljena tako da posetioce uputi u život Evite Peron. Izuzev fotografija i video snimaka, deo postavke su i dokumenta, koja svedoče o bogatom i vrlo intenzivnom životu prve dame Argentine, sa svim njegovim usponima i paadovima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ludnica Argentinaca u Buenos Ajresu posle gola Mesija Hrvatskoj

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja