• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkrio da mu je jeftinije da živi u rizortu u Antaliji nego u stanu u Mančesteru: Sva sreća da radi onlajn

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Džoš je najavio svoje "preseljenje" u "TikTok" video-snimku, koji je za 24 sata dostigao milion pregleda, a u kom objašnjava apsurdnost dosadašnjeg života pokazujući fotografije hotela u Turskoj i upoređujući cene tamo i cene života u Mančesteru

  • 1
hotel Antalija Foto: Shutterstock

Svi znamo koliko uživamo u čarima odsedanja u hotelu - krevetu, jastucima, protočnom bojleru, švedskom stolu...

Popularna egzotična letovališta iziskuju da papreno platite ovaj luksuz, dok su neki od rizorta po Turskoj, Egiptu i Tunisu daleko pristupačniji.

Toliko pristupačniji da se čak u njih i preselite?

Upravo to je uradio jedan Britanac koji je, kada je sveo račune, došao do dve cifer. Spa-rizort sa pet zvezdica u Antaliji bi ga na 28 dana koštao 944 funte, dok ga za period od mesec dana kirija i računi u Mančesteru koštaju 950 funti.

Britanac preselio se u all-inclusive odmaralište sa pet zvezdica u inostranstvu - za koje kaže da je jeftinije od njegovog kućnog života u Velikoj Britaniji.

Džoš Ker (24) će provesti 28 dana živeći u hotelu i spa Port River sa pet zvezdica u Antaliji, Turska, na putovanju koje košta 944 funti (1100 evra) u poređenju sa 950 funti (1109 evra) mesečno koje plaća za kiriju i račune za svoj stan u Mančesteru.

Cifra od 1100 evra uključuje ne samo odsedanje u hotelu, već i povratne letove plus piće i obroke i pristup bazenima.

Hotel takođe ima nekoliko barova i restorana, spa-centar i prostor za zabavu, a udaljen je samo 300 metara od plaže, koja je popularna za ronjenje i jedrenje na dasci.

@joshkerr0 HOW IS THIS POSSIBLE!? Yet again I ask myself why am I still in England? Its literally cheaper to live in a 5 star resort than it is to live in Manchester… #fyp ♬ original sound - Josh Kerr

Džoš je najavio svoje "preseljenje" u "TikTok" video-snimku, koji je za 24 sata dostigao milion pregleda, a u kom objašnjava apsurdnost dosadašnjeg života pokazujući fotografije hotela u Turskoj i upoređujući cene tamo i cene života u Mančesteru.

Hotel iz Džošovog originalnog "video-snimka" otvara se tek u martu, pa umesto toga on je ipak odseo u  drugom.

- Ne mogu da verujem da to zaista radim. Sedeo sam i pitao se da li bi bilo jeftinije da odem u inostranstvo nego da živim kod kuće, a ispostavilo se da jeste. Ovde su svi mnogo srećniji. Pretpostavljam da je to zato što su svi na odmoru.

Džoš, kreativni strateg, nastaviće da radi svoj posao sa punim radnim vremenom iz odmarališta i rekao je da planira da to radi napolju na suncu.

@joshkerr0 Replying to @😒L ♬ original sound - Josh Kerr

To znači da će nastaviti da zarađuje novac iz hotela, izbegavajući uobičajene troškove supermarketa, troškove energije, komunalne takse, kiriju i račune, a sve troškove boravka će pokriti lanac hotela koji ga je i pozvao da bude njihov gost nakon što su se oduševili njegovim viralnim videom.

- Moj dnevni raspored rada i dalje izgleda isto. U Turskoj je samo tri sata kasnije, tako da se nadam da niko neće upućivati pozive u 17.00 po britanskom vremenu, što bi ovde bilo 20:00. Hotel ima WiFi, koji uglavnom radi svuda u kompleksu, što znači da bih, ako zaista želim, mogao da radim sa ležaljke pored bazena - priča za "Daily Mail".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Magični zalazak sunca u Posidiju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Eto!

    20. februar 2024. | 18:04

    Kakva crna SRECA! Momak je mlad, pa je pametno iskoristio Internet da po svetu proveri situaciju sa cenama i potrudio se da pronadje posao "na daljinu". Dakle, nema to veze sa srecom, nego sa pogledom na zivot! Mrdnite malo!

    Podelite komentar