• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

NEKADA SKRIVENI BISER, DANAS DOSTUPNA I VAMA: Predivna Marsa Alam na zapadnoj obali Crvenog mora

A. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Marsa Alam je nesumnjivo jedno od najmađih letovališta u Egiptu

  • 0
1A Travel Foto: Promo/ 1A Travel

Smešteno na zapadoj obali Crvenog mora i 220km od Hurgade, nekada skriveni biser, ovo mesto je pre desetak godina postalo atraktivno i dostupno svima. Pored prelepih peščanih plaža, među kojima je najpoznatija Abu Dabbab, Marsa Alam je poznata i po smaragdno-tirkiznom moru.

Do sada je odlazak u Marsa Alam podrazumevao let do Hurgade, a zatim dug, i budimo iskreni, naporan transfer. Od sredine juna ove godine biće direktnih letova čarterom za Marsa Alam, što je dodatan razlog da što pre rezervišete svoj hotel na ovoj sve popularnijoj destinaciji.

Osim ove čarter linije, važno je da znate i da su čarteri za Tunis i Antaliju, osim sa polascima iz Beograda, na raspolaganju i sa polascima iz Niša.

Gosti ovde mogu da uživaju u netaknutoj prirodi nacionalnih parkova koji su smešteni u koralnim grebenima, kao i u plivanju sa kornjačama i posmatranju raznih riba, oktopoda i morskih krava. Ovaj raj za ronioce sa prelepim luksuznim resortima i istorijskim spomenicima u okolini, svima omogućava provod po želji i obećava da nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Hotel o kome danas govorimo, nalazi na prelepoj plaži Abu Dabbab, poznatoj po predivnim koralnim grebenima. Plaža je poznata kao Nacionalni park zbog retkih podvodnih životinja koje se nalaze u ovom delu Crvenog mora. Upravo zbog svoje lokacije, hotel se preporučuje ljubiteljima ronjenja. Hotel u ponudi ima 358 smeštajnih jedinica, a gostima su na raspolaganju i brojni sportski i zabavni sadržaji.

El Malikia Resort Abu Dabbab 5* se nalazi u mestu Marsa Alam, oko 220km od aerodroma u Hurgadi (oko 3 sata vožnje).


Hotel ima peščanu plaže sa besplatnom upotrebom ležaljki i suncobrana. Jedan manji deo je sa koralnim grebenom, koji privlači veliki broj zaljubljenika u podvodni svet, a veći deo je lepo uređena kupališna zona sa plitkom vodom.

El Malikia Resort Abu Dabbab 5* ima ukupno 358 smeštajnih jedinica, od kojih su 280 standarne sobe (površine oko 30m2), 24 deluxe family (površine oko 65m2), 52 family (površine oko 40m2) i 2 apartmana (površine oko 60m2). Sve sobe imaju terasu ili balkon, fen za kosu, sef, klima uređaj, SAT LCD TV. Korišćenje mini bara i telefona su usluge koje se dodatno plaćaju.

Usluga u hotelu je All Inclusive – doručak, ručak i večera (samoposluživanje – izbor više jela po hotelskim pravilima). U konceptu su i užine i lokalna alkoholna i bezalkoholna pića. Hotel ima glavni restoran Al Walima i El Dawar Beach restoran kao i tri bara – Lobby Bar, Pool Bar i Beach Bar. Oni koji žele da konzumiraju sveže ceđene sokove, uvozna alkoholna i bezalkoholna pića i sve ostalo van koncepta, moraće za to da doplate određeni iznos. Takođe, u hotelu postoje i druge usluge koje su na raspolaganju gostima uz određene doplate, poput doktora, prodavnice, iznajmljivanja limuzina, zatim usluga pranja i peglanja veša, kao i usluge salona lepote.

Hotel ima bazen aqua park (3 tobogana za odrasle i 4 za decu), dečiji bazen, odbojku na plaži, teren za fudbal, teren za košarku, tenis (naplaćuje se osvetljenje), Wi-Fi internet u lobiju. Dodatno se plaća bilijar i sportovi na vodi. Za decu tu su dečiji bazen, igralište, dečiji klub, a gosti mogu bez doplate da koriste teretanu.

Novina, na koju smo izuzetno ponosni jeste naš novi sajt na kome možete odabrati bilo koju destinaciju na svetu, rezervisati i platiti online avio prevoz, smeštaj i transfer, a time sebi ispuniti možda i jednu od najvećih životnih želja.

Na zvaničnom sajtu agencije brzo i lako možete izvršiti online rezervaciju. Ako se kojim slučajem zbunite od velike ponude hotela, možete pozvati kontakt centar agencije, na broj 011/655 78 00, i ljubazni zaposleni će vam rado dati preporuku za hotel prema vašim željama i očekivanjima.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja