• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

5 španskih gradova koje treba da vidite: U jednom se nalazi dvorac nalik na onaj iz "Pepeljuge"

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U svakom od njih moći ćete da pronađete nešto specifično

  • 0
Spanija gradovi Foto: Unsplash/Quique Olivar, Joan Oger, Wei Hunag, Marco De Hevia, Miquel Migg

Španija je jedna od najposećenijh zemalja ne samo Evrope već i celog sveta. Poznata po dobroj hrani, muzici, srdačnim ljudima ali i prelepim plažama, prava je destinacija za sve ljubitelje dobrog provoda.

Neko bi rekao da ne zna gde pre da ode i šta da poseti, ali ruku na srce, postoje gradovi koji su nezaobilazni i nalaze se na listi "must see" odnosno na listi gradova koji se moraju videti.

Barselona

Barselona, Šapanija, Park Gueljo,panorama grada Foto: Shutterstock/Luciano Mortula - LGM

Ovo je bez sumnje najpopularniji grad kod našeg naroda i gotova prva asocijacija kada se pomena ova pirinejska zemlja. Primorski grad gleda na Sredozemno more smatra se jednim od najmodernijih gradova Španije, piše "Travel noire".

Krase je jedinstvena arhitektura, sveža hrana, ali i gostoljubivo stanovništvo. Poslednjih nekoliko godina postao je kulturni centar, ali i prava destinacija za muški pol i sve one koji vole fudbal.

Madrid

Madrid, Španija Foto: Shutterstock/Eszter Szadeczky-Kardoss

Glavni grad Španiji je priča za sebe. Ima moderne karakteristike, ali i onaj neki istorijski duh, stoga je prava simbioza. Posebnu čar mu daju palate, pijace, brojni muzeji ali i noćni život.

U ovoj prestonici možete uživati u pogledu ali i razgledanju Kraljevske palate u kojoj kralj prima svoje zvanice. Takođe, interesantno je da ima i dva trga - Plaza Major i Puerta del Sol na kom se nalazi i statua medveda kao životinje zaštitnika grada.

Sevilja

Plaza de Espana, Seville, Sevilja Foto: Sergiu Barac/Shutterstock

Središte Andaluzije je nadaleko poznat po flamenku. Oni koji posete Sevilju mogu uživati u neverovatnim predstavama i brzoj muzici, iako stanovnike ovog grada karakteriše spor tempo života. Pravo je mesto gde možete da istražite lokalnu kulturu Španije.

Centar grada je veoma prohodan i bogat atrakcijama koje se ne smeju propustiti. I ne zaboravite da probate tapase, specijalitet ovog grada.

Toledo

Toledo, Španija Foto: Pixabay/gustavoboulhosa

Drevni grad nadomak Madrida jedna je od najpopularnijih destinacija za jednodnevni izlet iz prestonice. Uzbudljivo je mesto za sve ljubitelje istorije zbog količine istorijskih znamenitosti u njemu. Možete i samostalno, van grupnih obilazaka, videti građevine koje su obeležje grada, a čak su uvrštena i u UNESCO listu svetske baštine kako ne bi izgubili svoj izgled.

Segovija

Dvorac Segovia, Španija Foto: Profimedia/nagelestock.com/Alamy

Moraćete da priznate da niste očekivali ovaj grad na listi, jer je mnogo manje poznat od nekih drugih. Ipak, ima i on svojih čari. Interesantno je da se on od 1995. godine nalazi na UNESCO listi svetske baštine zbog srednjovekovne arhitekture.

Sigurno niste znali da se zamak koji je blizu centra grada poslužio kao inspiracija za legendarni zamak za animirani film "Pepeljuga".

Da li ste već posetili neke od ovih gradova?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bar - mesto susreta mora, jezera, planine i tri religije

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja