• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gužve su uobičajene tokom sezone, ali to ne umanje kvalitet letovanja u Poreču

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako važi za odličan izbor za porodično letovanje, ovo čuveno letovalište na hrvatskom primorju i te kako može da se pohvali i kvalitetnom ponudom noćnog života

  • 0
Hrvatska Poreč Foto: Shutterstock

Udaljen oko 70 kilometara od italijanskog grada Trsta i oko 30 od Rovinja, Poreč zauzima zapadni deo Istarskog poluostrva.

Iako važi za odličan izbor za porodično letovanje, ovo čuveno letovalište na hrvatskom primorju i te kako može da se pohvali i kvalitetnom ponudom noćnog života. Uz to, smeštajni kapaciteti Poreča su na visokom nivou, a u letovalištu su turistima na raspolaganju i brojne sportske aktivnosti.

Svakako ne treba zaboraviti ni brojne kulturne i istorijske znamenitosti u gradu i okolini.

Sve to čini Poreč odlično posećenom destinacijom u hrvatskom delu Jadrana.

Poreč, Istra, Hrvatska Foto: Pixabay/Leonhard_Niederwimmer

Gužva ne utiče na uživanje

S obzirom na to da je u pitanju jedna od najposećenijih destinacija u tom delu zemlje, to su u Poreču i očekivane gužve. Posebno u toku letnje sezone.

Ipak, zahvaljujući odličnoj organizovanosti, ne može se reći da te gužve imaju negativan uticaj na uživanje tokom boravka u Poreču. Naprotiv, jer je u pitanju jedan od najčistijih gradova na Istarskom poluostrvu, prema „Frankaboutcroatia“.

Uz to, Poreč se može pohvaliti i dovoljnim brojem parkirališta, ali i frekvencijom saobraćaja koja je na zadovoljavajućem nivou tako da gužve koje su uobičajene na ovoj destinaciji u jeku sezone zaista ne utiču negativno na boravak u letovalištu.

Obilje znamenitosti

Uživanje u kupanju i sunčanju na jednoj od plaža u Poreču, tek je jedan vid odmora u ovom letovalištu. Obilazak brojnih znamenitosti, po kojima je ovaj grad bogate istorije poznat, sasvim sigurno upotpunjuju boravak i turista.

Poreč Poreč / pixabay.com

Eufrazijeva bazilika i episkopski kompleks, bez sumnje su najpoznatija znamentost Poreča. Tim pre što je u pitanju zdanje koje je deo UNESCO-ve liste svetske kulturne baštine. Uz crkvu i atrijum, u okviru kompleksa izgrađenog još tokom četvrtog veka, nalaze se i episkopska palata i krstionica.

Staro gradsko jezgro priča je za sebe. Ništa manje značajno nego ostaci hrama iz perioda rimske vladavine, te brojne palate iz različitih perioda, što sve jasno svedoči o tome koliko je istorija Poreča duga i bogata.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Otvoreno prvenstvo Hrvatske u padobranstvu Poreč 2023

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja