• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Viva travel predlaže najlepša putovanja tokom proleća

A. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Predstojeći praznici su sami po sebi asocijacija na radost, a kada uz njih idu i putovanja radost se udvostručuje

  • 0
Uskršnja jaja Foto: Shutterstock

Kako nam se bliže Dan rada i Uskrs, sve je veća potražnja za evropskim gradovima koji se inače i najviše posećuju u ovo doba godine. Istraživali smo koje destinacije su najtraženije za prolećne praznike i u agenciji "Viva travel" su nam izdvojili neke od atraktivnih:

beč Foto: shutterstock.com

BEČ

Autobusom, 5 i 6 dana / 30.04. i 01.05. / od 135€

Beč je jedna od najstarijih metropola u srcu Evrope, carski grad i mesto ukrštanja raznih kultura i uticaja. Jedno je od najomiljenijih evropskih odredišta turista iz čitavog sveta pa se sa pravom može reći za Beč da je pravi poliglota. Beč nosi i epitet muzičke prestonice sveta u kojoj su živeli i stvarali kompozitori - Mocart i Betoven, kao i epitet jednog od najznačajnijih kulturnih centara starog kontinenta. Sacher torta je neizbežna stavka pri izboru brojnih poslastica.

Milano Foto: Pixabay

MILANO

Autobusom, 5 dana / 30.04. i 03.05. / od 119€

Milano je prestonica Lombardije i najveći industrijski grad Italije. Smatra se privrednim i modnim centrom, sa preko 1,5 milion stanovnika. Čuvena gotska katedrala D´Uomo di Milano i svetski poznato zdanje opere Milanska skala, samo su deo izuzetno bogatog kulturnog i arhitektonskog nasleđa grada. U svetu je ipak Milano najpoznatiji kao centar mode i dizajna, te je ljubiteljima kupovine i najnovijih trendova omiljena destinacija. Milano ima i veliki broj restorana i noćnih klubova koji upotpunjuju doživljaj svakom posetiocu.

Venecija, Italija Foto: Pixabay/michelleraponi

SEVERNA ITALIJA SA POSETOM VENECIJE

Autobusom, 5 dana / 03.05. / od 99€Spojite lepo i korisno – obiđite i provedite lepe trenutke u romantičnoj Veneciji i "šopingujte" kao nekada kada se išlo u Trst da se kupi najbolja garderoba i popije italijanski espresso... Na ovom putovanju možete posetiti i Veronu - grad Romea i Julije kao i jezero Garda, koje je najveće jezero u Italiji. Nalazi se u podnožju Alpa i izuzetno je posećena turistička destinacija koju tokom cele godine posećuju turisti iz svih krajeva sveta.

Sultan Ahmedova džamija, Turska, Istanbul Foto: Shutterstock

ISTANBUL

Autobusom, 7 dana / 01.05. / od 159€

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Lisabon grad panorama Porugal Foto: Shutterstock

Pored autobuskih polazaka agencija "Viva travel" za predstojeće praznike nudi veliki izbor destinacija avionskim prevozom. Ovog puta izdvojili su Milano sa polaskom 01.05. Aranžman je u trajanju od 3 noći po ceni od 599. Pored Milana možete otkriti jedan od najlepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – Lisabon, grad sa dušom i muzikom fada sa polaskom 04.05. u trajanju od 3 noći po ceni od 699.

Italijanski gradovi zauzimaju najviše prostora na listi ponuda za putovanje tokom proleća i leta, što je potpuno razumljivo. Pored Rima, spremni su aranžmani i za Milano, Napulj, Siciliju, Amalfi obalu, Sorento, Toskanu, Severnu Italiju,...i mnogi drugi.

Agencija "Viva travel" svake sezone uvodi novu destinaciju u svoju ponudu. Ovog puta "osvežena" je šestodnevnim aranžmanom za ALZAS I ŠVARCVALD. Prvi polazak je planiran za 8. oktobar, a onda sledi termin za Dan primirja 8.11. Ovakva avantura uključuje: STRAZBUR - KEL - FRAJBURG - KOLMAR - KAJZERSBERG - RIKVIR - HAJDELBERG - BADEN BADEN - TRIBERG - JEZERO TITIZE - DONAUEŠINGEN.

Za sva pitanja i informacije u vezi aranžmana, aktuelnih popusta i rezervacija možete se obratiti na adresu agencije "Viva travel" – Krunska 48 u Beogradu (011/78 52 800) ili putem zvanične internet prezentacije www.vivatravel.rs kao i na mail office@vivatravel.rs.

Uživajte u proleću!

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja