• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čuveni hotel iz Bondovog filma nalazi se u Karlovim Varima: Pre Danijela Krejga gost bio i Betoven

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj objekat je postao popularan upravo zbog pomenutog ostvarenja

  • 0
hotel, Džejms Bond, Karlove Vari, banja Foto: Shutterstock/Anton_Ivanov

Čuveni serijal filmova o Džejmsu Bondu je nešto što će uvek nekako biti u trendu. Njegova popularnost ne jenjava, a muški rod je opčinjen detaljima iz ovih filmova, glumcima, glumicama, automobilima, mestima gde su se snimale neke scene.

Tako je jedan od upečatljivijih mesta i sledeći hotel po imenu "Grandhotel Pupp". Pojedini kadrovi su se snimali na nekim od najlepših mesta Evrope, a u filmu "Kasino Rojal" iz 2006. godine Prag je zamenio Veneciju, London pa čak i Majami. Ovaj hotel se nalazi u Karlovim Varima, banja blizu Praga, a u filmu je "glumio" luksuzni hotel u Crnoj Gori, u kome su Bond i Vesper odseli tokom poker turnira sa Le Šifrom, piše "Whiskey-lore".

Hotel sa pet zvezdica se nalazi na 35 minuta hoda od prave železničke stanice. Neobarokna i neorenesansna arhitektura govori o raskošnom životu u 19. veku. Pre Danijela Krejga i produkcije filma, i Betoven je bio gost. Mnogi od vas možda prepoznaju ovu zgradu iz nekog drugog filma. U "Poslednjem prazniku", samrtna želja kraljice Latife je da dođe u ovaj hotel da upozna svetski poznatog kuvara. Ona provodi veći deo filma uživajući u sjaju ovog mesta.

Spoljašnja strana zgrade je malo drugačija nego na filmu. Kružni tok ispred ulaza ne postoji. Ipak, ulazeći u zgradu iznenada se "transportujete" u Bondov film. Unutrašnjost zgrade je veličanstvena, možete da uđete u glavni deo kazina, koji nema ništa iz filma osim prelepih hrastovih zidova.

Zaista jedan neverovatan ugođaj.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Znamenitosti Rima - put u kolekvu civilizacije

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja