• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Najlepše tajno bekstvo" u Francuskoj: Srednjovekovni grad sa dušom i bez gužve izgleda kao iz bajke

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nema previše turista koji mogu da remete obilazak ove destinacije

  • 0
Francuska, francuski grad, Le Malzju-Vil Foto: Shutterstock/page frederique

Za Francusku važe mnogi epiteti, da je zemlja vina i hleba, ljubavi i strasti, najlepših zamkova i morske obale. Isto tako, ona ima i prelepa sela koja sve više dobijaju na značaju. Jedno od onih manje popularnih i nepravedno zanemarenih je i Le Malzju-Vil.

Ovaj predivni srednjovekovni grad nema mnogo turista jer nije previše popularna destinacija, iako deluje kao da je iz bajke.

Le Malzju-Vil se nalazi na jugu Francuske čija je arhitektura iz 13. veka. Obiluje kamenim kućama i pogledom na savršene pejzaže pa i ne treba da čudi što je proglašen za "najlepše tajno bekstvo" u Francuskoj prema jednom istraživanju, piše "Mirror".

Ima samo 900 stanovnika, idealan je grad za neustrašive istraživače koji žele da idu utabanim stazama i uživaju u letnjem suncu, a bez pritiska da se guraju sa znatiželjnim turistima. Treba posetiti gradsku kulu sa satom, statue, drevne zidine ali i impresivni zamak Sent-Alban sur Limanjol. Za prelep dan na otvorenom treba iskoristiti i bezbroj pešačkih i biciklističkih staza koje mogu odvesti i do velikih stena.

Tokom leta ovde se održava i srednjovekovni festival i razne proslave tokom jula kada se organizuje i vatromet na obližnjem jezeru, a možete i poraniti utorkom i otići na veliku pijacu gde možete imati priliku da probate neke lokalne proizvode.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kao da su ih stvorili sami čarobnjaci: Očaravajuća lepota polja lavande

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja