• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Deo života čuveni kompozitor proveo je u ovom gradu u Poljskoj

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ljubitelji klasične muzike koji posećuju Varšavu u avgustu, imaće priliku da dodatno uživaju u festivalu pod nazivom „Šopen i njegova Evropa“

  • 0
Varšava, Poljska Foto:Pixabay/12019

U Kraljevskom parku Lazenki u glavnom gradu Poljske nalazi se i spomenik Frederiku Šopenu, čuvenom kompozitoru koji je u Varšavi proveo i detinjstvo i mladost. I upravo u tom parku se već više od 60 godina organizuju koncerti čuvenih pijanista i mladih umetnika, čija karijera je tek na početku.

Ljubitelji klasične muzike koji posećuju Varšavu u avgustu imaće priliku da dodatno uživaju u festivalu pod nazivom „Šopen i njegova Evropa“. Tokom dve sedmice, koliko ovaj festival traje, na različitim lokacijama u Varšavi se organizuju brojni koncerti. Posebno je zanimljivo to što se na mnogim koncertima koriste instrumenti kakvi su postojali još u vreme čuvenog kompozitora, ističe „Go2warsaw“.

Visla nudi mnoge atrakcije i u toku leta

S obzirom na to da je ponuda događaja u toku leta vrlo interesantna, to turisti koji posećuju Varšavu u to doba godine imaju brojne mogućnosti da uživaju u zanimljivim događajima na otvorenom.

Varšava, Poljska Foto: Pixabay/websi

Izuzev već pomenutih koncerata klasične muzike, u varšavskim parkovima se organizuju i zanimljivi gastronomski događaji. Uz to, trajekt koji vozi putnike sa jedne na drugu obalu Visle je besplatan.

Šetnja obalom Visle nudi mnoge mogućnosti. Uživanje u nekom od kafića ili restorana, tek je jedna od njih. Uz obalu se može uživati i u vožnji biciklom i u pogledu na Stari grad, a tu je i Multimedijalni park fontana i čuvena statua Varšavske sirene.

Multimedijalni park fontana

Nedaleko od Starog grada nalazi se jedna od atrakcija Varšave. Kombinacija vode, svetlosti i zvučnih efekata je posetiocima na raspolaganju u periodu od maja do septembra.

Varšava Foto: Shutterstock

Ono što opčinjava mnoge koji posete ovu varšavsku atrakciju jeste animirana priča, koja je prikazana na vrlo neobičan način. Na „vodenom ekranu“ se može videti animacija, u kombinaciji sa laserima i muzikom, koja prikazuje istoriju grada i legende koje je prate.

Od maja do jula se ove neobične predstave prikazuju svakog petka i subote u 21.30 časova po lokalnom vremenu. Tokom avgusta posetioci mogu u njihovoj lepoti uživati istim danima u 21 čas, dok su tokom septembra u 20.30 sati po lokalnom vremenu.

Varšava, Poljska Foto: Pixabay/skitterphoto

U slavu slovenskog praznika, koji se obeležava kada je letnji solsticij, nedaleko od Multimedijalnog parka fontana organizuje se i vrlo zanimljiv festival, koji okuplja na hiljade stanovnika glavnog grada Poljske.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ivo Pogorelić održao koncert u Kolarcu: Publika uživala u kompozicijama Šopena

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja