• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Top 3 plaže u Alanji: Neke od najlepših turskih plaža nalaze se u ovom letovalištu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neke od plaža Alanje, koje su omiljene mnogim turistima nalaze se nedaleko od grada. A ima i onih, do kojih je potrebno putovati neko vreme, ali je uprkos trudu, nagrada oličena u nekima od najlepših plaža u tom delu Turske

  • 0
Alanja, Turska Foto: Pixabay

Na južnom delu turske obale leži Alanja, letovalište poznato ne samo po odličnim plažama, nego i po dobroj ponudi noćnog života.

Upravo zato se često karakteriše kao idealan spoj opuštajućeg i uzbudljivog odmora.

Neke od plaža Alanje, koje su omiljene mnogim turistima nalaze se nedaleko od grada. A ima i onih, do kojih je potrebno putovati neko vreme, ali je uprkos trudu, nagrada oličena u nekima od najlepših plaža u tom delu Turske.

Sasvim sigurno, jedna od najpoznatijih plaža u Alanji, koja je udaljena tek par kilometara od centra letovališta je i Kleopatrina plaža.

Alanja, Turska Alanja / Foto: Pixabay

1. Plaža Kleopatra

Lako dostupna, budući da je tek oko dva kilometra udaljena od Alanje, plaža Kleopatra nosi nosi u spomen na čuvenu egipatsku kraljicu. Prema legendi, pesak kojim je prekrivena donet je upravo iz njene postojbine, navodi “Iantalya”.

Neretko se baš Kleopatrina plaža ističe kao jedna od najpopularnijih u tom delu zemlje, ali treba imati na umu da je poznata i po nagloj dubini, pa se u tom smislu ne smatra dobrim odabirom za porodice sa malom decom ili neplivače.

Ulazak na ovu, lepo uređenu i organizovanu plažu se ne naplaćuje. Postoji svakako mogućnost najma ležaljki i suncobrana. Izuzev ugostiteljskih objekata, na plaži Kleopatra postoje i toaleti i brojne mogućnosti za različite sportske aktivnosti.

turska Alanja, Turska / Foto: Pixabay

2. Plaža Damlataš

Iako na ovoj plaži nema naročitih sadržaja, u njenoj blizini postoje određeni ugostiteljski objekti. Karakteriše je fini pesak i plitka voda, a i nosilac je Plave zastave.

Nalazi se na samom kraju poluostrva i u njenoj blizini je i istoimena pećina, koja se smatra svojevrsnom atrakcijom.

3. Plaža Oba

Izuzev po nazivu Oba, ova plaža je poznata i pod nazivom Portakal i nalazi se na istočnoj obali letovališta. Tačnije, nedaleko od mesta na kome se potok Oba uliva u more.

Alanja, Turska Foto: Pixabay/Alanja

Još jedna plaža koja je nosilac Plave zastave, duga je oko hiljadu metara i sa nje se pruža fantastičan pogled na masiv Taurusa.

Neretko se preporučuje neplivačima i porodicama sa mališanima, budući da je karakteriše ne samo plitka voda, nego i mirna. Određeni delovi plaže su potpuno besplatni za korišćenje, s tim da ima i onih delova na kojima se ulaz naplaćuje.

Plaža Portakal je organizovana, te sadrži i toalete i tuševe, a u njenoj blizini nalaze se i ugostiteljski objekti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zaronite 20.000 milja pod morem u magični luksuz hotela: Podvodni tuneli sa pingvinima uz kaficu!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja