• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Majorka, biser Mediterana: Mesto sa kulturom, dobrom hranom ali i fantastičnim morem i plažama

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Treba izvući maksimum od ovog balearskog ostrva

  • 0
plaža, Majorka, turisti na plaži Foto: Unsplash/Andreas Johansson

Ako ste u nedoumici gde otići na letovanje, a želite da to bude ostrvo, onda bi Majorka trebalo da bude vaš odabir.

Prelepe plaže, dobra hrana, gostoprimivi ljudi i još mnogo što šta može se naći na ovom španskom ostrvu u Mediteranu. Nudi za svakoga po nešto i sigurno je da niko neće napustiti ovo mesto bez jakih utisaka.

Majorka je najveća kolekcija ostrva koja se nalaze na istočnoj obali Španije i raznovrsnija je od Baleara. Poseduje i planinski lanac Sera de Tramuntana koji se prostira duž severne obale, dok se unutrašnjost ostrva diči zelenim delovima koji su prekriveni zasadima maslina, badema i rogača, piše "Travel.usnews".

Srednjovekovni grad Palma bogat je visokim katedralama i palatama, dok su uske i čudne ulice i trgovi na svoj način divno za posmatranje. Ako svemu tome dodate i lokalnu kulturu, dobru hranu, vino i muziku, to je onda zabava bez prestanka.

Najbolje vreme da posetite ovo ostrvo je od marta do maja kada su prigodne temperature, dok je tokom leta najveća gužva. Leto na Majorci traje dugo, do septembra, ali i jesen na ovom ostrvu može biti lepa. Ukoliko želite da letujete ovde, najbolje je da već tokom januara ili februara potražite smeštaj koji je tada najpristupačniji.

Iako zvanično ne postoji religija koja je ovde najbrojnija, dobar deo stanovništa su rimokatolici, što se ogleda u brojnim festivalima tokom cele godine, što govori da je Majorka otvoreno i prijateljsko mesto za ljude sa svih strana sveta. Na ostrvu se priča španski ili katalonski jezik, ali svi koji rade u turističkoj industriji odlično govore engleski.

Veliki izbor hrane nudi Majorka, ali su najviše zastupljena neka tradicionalna jela poput arroz brut (paelja na Majorci) ili llom amb Col (svinjski but i kupus). Da biste bolje osetili čari ovog mesta, najbolje je da ga obiđete kolima što će vam dati slobodu da dodatno istražite ostrvo.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Magični zalazak sunca u Posidiju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja