• 4

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbi se javljaju iz Grčke: More sve toplije, vreme prelepo, ali znatno manje turista nego prošle godine

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naših trenutno najviše u Nea Kalikratiji i Sartiju

  • 4
sitonija, grčka Foto: Shutterstock

Iako se jul i avgust smatraju pikom letnje sezone, samim tim zato što nema rizika da će vreme biti lepo, voda topla i da neće biti ni kiše ni bilo kakvog nevremena, mnogi naši turisti ipak više vole mir koji pruža letovanje u maju i junu.

Mnogima je ovo već godinama tradicija, pa Srbi vrlo dobro znaju koje datume pikiraju u maju, a koje u junu, kao i na koja se letovališta tada ide. I to zaista ima svojih prednosti - što cenovnih, što zbog osećaja mira koje može da pruži praznjikavo letovalište, manjak dečje graje i buke koja dolazi iz promente ulice sa barovima uveče.

Za one koji imaju taj luksuz da putuju kad god u toku godine (a taj luksuz podrazumeva i "remote" rad i mogućnost biranja datuma godišnjeg), evo dobrih vesti. Srpski turisti u čuvenoj "Fejsbuk" grupi javljaju samo lepe vesti i usput upozoravaju one koji tek treba da dođu na važne informacije.

- Pozdrav iz Nei Porija. Stigli pre nekih sat vremena, vreme je prelepo, odmah sada idemo na plažu!

- U Sartiju trenutno voda postaje sve lepša i lepša!

- Juče stigli u Sarti posle 17 sati putovanja. Haos! Čak 2,5 sata na makedonskoj i sat i po na grčkoj granici - požalio se, doduše, jedan turista.

- Sarti, četvrti dan more mirno bez talasa. Primetili smo da u odnosu na prošlu godinu u ovom periodu ima mnogo manje gostiju - zapaža turistkinja.

- Paralija, vreme prelepo, topla voda, prava uživancija, a provod ekstra.

- More malo sveže, ali prelepo, temperatura 32 stepena, stigli smo u petak. Prešli smo na Dojran, nijedan auto ispred nama, verovatno zato što smo ranije bili tamo, oko 9 ujutru. Ali, svakako je tamo puno manje gužve nego na Gevgeliji. Kod Soluna nas uhvatila jutarnja gužva, ali ništa strašno. Turista već ima dosta. Ako Bog da, u septembru ćemo opet tu - javlja jedna porodica sa Halkidikija trenutno.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Grčka recepcionerka za Telegraf o srpskim turistima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • angie

    5. jun 2024. | 11:21

    Očekujemo više charter letova za grupe u avgustu i septembru, ne mogu više autobusom, nekako nemam živaca za granične prelaze.

    Podelite komentar

  • Jelena

    5. jun 2024. | 09:48

    Hrvatsko primorje lepše i bliže. Skuplje je ali ima svoje prednosti svakako. Sa graničnim prelazom, za najviše 6 sati sam na moru,

    Podelite komentar

  • Naprotiv

    5. jun 2024. | 22:23

    Svake godine u ovo vreme smo u Nei Poriju i u odnosu na ranije godine sada je najviše gostiju.

    Podelite komentar