• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nedaleko od ovog poznatog turskog letovališta nalazi se „Diznilend Antalije“

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije tajna da deca tokom letnjeg odmora i te kako znaju da se dosađuju. Ali to se u Beleku ne može dogoditi, budući da se u blizini ovog letovališta nalazi i „Zemlja legendi“

  • 0
Belek, Turska Foto: Pixabay/byrev

Na južnim obalama Sredozemnog, odnosno Mediteranskog mora u Turskoj leži Belek, jedno od poznatijih letovališta Antalijske regije.

Iako je među turistima iz celog sveta Belek najpre popularan zbog letnjeg odmora, u pitanju je grad u kome postoje i tematski parkovi, hoteli različite kategorizacije, ali i tereni za golf.

Zbog lokacije na kojoj se nalazi, odličan je izbor i za one turiste koji imaju želju da posećuju antičke lokalitete, budući da se u okolini Beleka nalaze tri poznata arheološka nalazišta u tom delu zemlje.

Uživanje za mališane

Nije tajna da deca tokom letnjeg odmora i te kako znaju da se dosađuju. Ali to se u Beleku ne može dogoditi, budući da se u blizini ovog letovališta nalazi i „Zemlja legendi“.

Belek, Turska Foto: Pixabay/ov70

U pitanju je izuzetno prostran tematski park, koji se neretko naziva i „Diznilendom Antalije“, ističe „Antalyatouristinformation“.

Izuzev čak 55 tobogana, ovaj tematski park sadrži i deo za ljubitelje avanturizma. Gotovo sve vrste vožnji koje se daju zamisliti, ovde postaju moguće, što se odnosi čak i na vožnju gondolom po kanalima.

Mališani ostaju opčinjeni prilikom posete, jer gde god da se okrenu, imaće priliku da vide nekoga od likova iz bajki. U okviru tematskog parka „Zemlja legendi“ nalazi se i više od čak stotinu prodavnica različite robe, a naročito je atraktivno posmatrati predstave u večernjim satima, praćene svetlima i laserima.

Najveći rafting centar u Turskoj

Iako se u Beleku može uživati i na plažama, te u kupanju i sunčanju, ljubitelji avanture i adrenalinski zavisnici koji posećuju ovo tursko letovalište, često biraju i posetu kanjonu Koprulu.

Belek, Turska Foto: Pixabay/aniamineeva

U pitanju je najveći rafting centar u celoj zemlji, koji je od Beleka udaljen tek nešto više od 60 kilometara.

Ne samo da je reč o kanjonu, nego i o području nacionalnog parka koji zauzima površinu od 366 kvadratnih kilometara.

Ruta duga 12 kilometara nudi ljubiteljima raftinga priliku da uživaju u brzacima različite površine i nivoa težine, ali i u prozirnoj vodi. Dodatna je prednost i ta što u ovom kanjonu u toku cele godine može biti organizovan rafting.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ostrvo snova stiglo u Rusiju: Da li Diznilend odlazi u zaborav?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja