• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odličan izbor u svako doba godine, Aja Napa je najinteresantnija tokom leta

Vreme čitanja: oko 2 min.

U periodu između juna i avgusta meseca se temperatura kreće između 25 i 30 stepeni Celzijusa, što posetiocima omogućava maksimalno uživanje na plaži, ali i u brojnim zanimljivim aktivnostima na vodi

  • 0
aja napa, kipar Aja Napa, Kipar / Foto: Pixabay.com

Iako je u pitanju grad koji se može posećivati tokom cele godine, budući da se nalazi na jednom od najsunčanijih mediteranskih ostrva, Aja Napa najviše nudi tokom letnjih meseci.

U periodu između juna i avgusta meseca se temperatura kreće između 25 i 30 stepeni Celzijusa, što posetiocima omogućava maksimalno uživanje na plaži, ali i u brojnim zanimljivim aktivnostima na vodi.

Osim po odličnim plažama i kristalno čistom moru, ovo kiparsko letovalište je poznato i po vrlo atraktivnoj ponudi noćnog provoda.

Od sela do poznatog letovališta

Nekada selo, čiji su se stanovnici najpre bavili ribarenjem, Aja Napa je danas prepoznata kao jedno od najpopularnijih letovališta na Kipru, ističe „Beachradar“.

Aja Napa, Kipar Foto: Pixabay/dimitrisvetsikas1969

Prostire se na potezu između rta Greko, koji je okarakterisan kao nacionalni park, sa jedne i Paralimnija, sa druge strane.

Sa obalom dugom nešto manje od 15 kilometara, Aja Napa nudi i vrlo interesantne plaže, prekrivene zlatnim peskom, lepo uređene i karakteristične po gotovo nestvarno čistom moru.

Budući da je ovo kiparsko letovalište poznato i po odličnoj ponudi noćnog života, to se često ističe da je letovanje u Aja Napi idealna opcija za one koji žele i miran odmor, ali i uživanje u čarima noćnog provoda.

Neke od poznatijih plaža

Na oko četiri kilometara udaljenosti od samog centra grada smešten je i zaliv Nissi. Upravo u tom zalivu se nalazi i istoimena plaža, koja je najpoznatija plaža Aja Nape.

Razlog zbog koga je posebno interesantna jeste njena pozicioniranost. Naime, kako navodi „Loveayianapa“, ova duga peščana plaža povezana je sa ostrvom, do koga se može stići i pešice ukoliko se more povuče tokom oseke.

Aja Napa Foto: Telegraf.rs

U toku sezone se na ovoj plaži organizuju i muzički događaji, praćeni nastupima poznatih DJ-eva, a posetiocima se nude i različite aktivnosti na vodi.

Nešto više od pet kilometara deli centar Aja Nape i Makronisos, deo grada koji je takođe poznat po odličnim plažama sa različitim sadržajima. Plaža Grecian Bay je još jedna plaža koja se izdvaja i to najpre po dužini. Prekrivena je finim, sitnim peskom i u njenoj blizini se nalaze poznatiji hoteli.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Partizanov trening na plaži na Kipru

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja