• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Istoimeni dvorac je atrakcija jednog od najlepših letovališta na Egeju u Turskoj

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uz obilje prirodnih lepota, grad koji pripada regiji Mugla, poznat je i po fantastičnim plažama, koje se nalaze nedaleko od Marmarisa

  • 0
Marmaris, Turska Foto: Pixabay/1508857

Baš na mestu gde se susreću vode Egejskog i Sredozemnog mora, u jugozapadnom delu Turske leži grad koji se smatra jednim od najlepših u celoj zemlji. Ujedno je Marmaris i jedno od najpoznatijih turskih letovališta.

Uz obilje prirodnih lepota, grad koji pripada regiji Mugla poznat je i po fantastičnim plažama, koje se nalaze nedaleko od Marmarisa.

Mališani će u ovom letovalištu posebno uživati prilikom posete poznatom akvaparku, koji se nalazi na nekolliko brda. Izuzev uživanja u brojnim atraktivnim sadržajima, posetioci ovog akva-parka imaju priliku i da uživaju u pogledu na okolinu.

Marmaris, Turska Foto: Pixabay/ivabalk

Dvorac i bazar

Kao najpoznatije atrakcije Marmarisa se, bez ikakve sumnje izdvajaju istoimeni dvorac i tradicionalni turski bazar, navodi „Safaraq“.

Grčki stanovnici koji su oko hiljadite godine pre naše ere živeli u tom delu današnje Turske izgradili su dvorac, koji je danas jedan od simbola Marmarisa. Po naredbi turskog sultana Sulejmana Prvog, 1544. godine je ovo velelepno zdanje obnovljeno.

Marmaris, Turska Foto: Pixabay/maayan2007

Za turiste je, osim same posete dvorcu, zanimljiv i muzej, koji se u sklopu dvorca Marmaris nalazi, i u kome se mogu videti mnogi drevni artefakti.

Bazar u Marmarisu je još jedna od posećenijih turističkih atrakcija. Smešten u okrugu Tepe, nudi posetiocima mogućnost upoznavanja autentičnog duha grada. Na prostoru bazara postoje i brojni ugostiteljski objektu, u kojima se nude tradicionalna pića i gastronomski specijaliteti lokalne kuhinje.

Plaže Marmarisa

Celom dužinom centra letovališta se prostire i plaža Marmaris, koja je ujedno i jedna od najpopularnijih. Prekrivena je peskom zlatnih nijansi i poznata je po kristalno čistoj vodi.

Na nešto više od 15 kilometara udaljenosti od Marmarisa nalazi se plaža Kleopatra, smeštena na istoimenom ostrvu. Budući da se u blizini nalaze ostaci antičkog grada Sidra, to je ova popularna plaža, koja se često karakteriše i kao najlepša, poznata i pod nazivom Sidra.

Kilometrima duga, "Uzunyali Long Beach" plaža opravdava naziv. Sem po brojnim ugostiteljskim objektima, ova plaža je poznata i kao odličan izbor za ljubitelje ronjenja.

Još neke od poznatih plaža na području Marmarisa su i "Kumlubuk", "Icmeler" i "Turunc".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mega-jahta Romana Abramoviča od 700 miliona dolara usidrena na jugu Turske

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja