• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Podelio svoju lokaciju i šokirao svet: Ostavio je predavanje muzičkog i krenuo sam preko Pacifika

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pokazao kako sprema hranu, lovi, ali i kako je zakrpio pocepano jedro

  • 0

Luk je nedavno postao goruća tema interneta, kada je na svom "Tiktok" profilu postavio snimak svoje lokacije. Naime, Luk je bio nastavnik muzičkog, koji je odlučio da ispuni svoj životni san i zaplovi sam Pacifikom.

Na put je krenuo pre nešto više od mesec dana, a svoje pratioce redovno izveštava o novim dešavanjima, problemima, dobrim i lošim stranama njegove plovidbe.

Snimak koji je prešao 34 miliona pregleda i šokirao javnost, jeste sa njegovog 31. dana plovidbe, kada se snimio kako pluta na dasci za veslanje u toku zalaska sunca. Pokazao da se polako, ali sigurno udaljava od svog broda. Kako navodi i pokazuje, u okolini nema ni traga bilo kakvom kopnu, a more i nebo kao da se stopilo.

- Prošao je jedan mesec od moje odluke da krenem na ovaj put. Izgubio sam svoj brod. Šalim se, nisam, eno ga iza, baš daleko od mene. Trenutno sam zaglavljen ovde, nema vetra. Evo vam moja lokacija trenutno, da vidite koliko sam udaljen od kopna. Trenutno sam na dasci za veslanje, treniram malo. Toliko sam dezorijentisan ovde na dasci, jer nemate ništa pred vama na horizontu, osim ovog predivnog zalaska sunca. Trenutno sam oko 1700 kilometara udaljen od bilo kakvog kopna i ne mogu vam opisati tišinu. Ovo je jedna od najneverovatnijih stvari koju sam imao priliku da iskusim - navodi on u snimku.

@sailing_songbird So disorienting with nothing on the horizon 🤯 #sailing #solosailor #paddleboard ♬ original sound - R❤️♾️

U drugim snimcima, Luk pokazuje kako spava, zagrađen jastucima zbog jakog talasanja, kako jede ribu i hobotnice koju uhvati, ali i koje su neke manje ili veće nepogode koje su ga snašle.

Naime, snimak koji je dodatno "uzrujao" mnoge, jeste kada se usred snimka začulo cepanje jedra. Pokazao je publici kako se veliko, ali bitno platno pocepalo od jakog vetra. Zamenio ga je rezervnim, dok pocepani nije zakrpio. Napisao je da ovo "nije nerešiv problem, ali da je svkako jedan od većih koji ga je snašao" od trenutka kada je zaplovio okeanom.

Nekoliko puta pokazao je i kako lovi mahi-mahi ribu vodenim samostrelom, te i kako je priprema u njegovoj kuhinjici.

Problem koji mnogima, pa ni njemu nije mogao da padne na pamet, primetio je jedno jutro kada se probudio i pokušao da otkrije zašto veče pre nije imao struje. Otkrio je konačno i zašto, kada je video da su mu solarni paneli prekriveni izmetom ptica koje mu ponekad svrate. Dok je pokazivao kako se pažljivo penje i čisti, mnoge je obuzimala jeza.

@sailing_songbird First major disaster of passage. Nothing that a bit of thread cant fix. #sailing #solosailor ♬ original sound - R❤️♾️

Na pitanja mnogih, Luk spava mirnim (koliko je to moguće) snom, znajući da auto-kapetan radi svoj posao kada on zaspi.

Komentari, sa druge strane, ne mogu da se načude njegovom idejom da sam zaplovi okeanom i da nasred istog ima dometa da podeli bilo kakav sadržaj na mrežama. Ovo su neki od najpopularnijih komentara:

- Ovaj čovek ima neku dijagnozu, sigurno.

- Čovek kači snimke iz centra okeana, a ja internet gubim u kupatilu.

- Kako te nije strah, mi možda upravo gledamo čoveka koji može zauvek nestati.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kapetan Dimitris Giovanos pozdravlja naš portal i to na srpskom jeziku!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja