• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Milioni ljudi iz celog sveta tokom godine posećuju ovo poznato letovalište

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa porastom broja hotela visoke kategorizacije i ulaganjem u razvoj, Kankun biva prepoznat kao rajsko letovalište meksičkih Kariba.

  • 0
Turizmu preti pad od 70 odsto Meksiko / Foto: Pixabay.com

Sve do 70-ih godina prošlog veka, Kankun je bio potpuno neinteresantan turistima. U periodu koji je tome prethodio u gradu je živelo tek stotinak ljudi.

Danas ova destinacija beleži milionske posete turista iz celog sveta tokom godine.

Ipak, nije sve išlo baš tako glatko. Nedugo nakon što je tadašnja meksička vlada donela odluku da od Kankuna napravi poznatu destinaciju, susreli su se sa problemom nezainteresovanosti investitora.

Čak je upravo vlada i bila prvi finansijer za nekoliko smeštajnih objekata, navodi „Islandlifemexico“. Ali samo oko deceniju kasnije, Kankun stupa na scenu, da bi danas bio okarakterisan kao jedna od najpoznatijih i najposećenijih destinacija u zemlji.

Kankun turističko letovalište u Meksiku Foto: Tanjug/AP

„Raj“ meksičkih Kariba

Sa porastom broja hotela visoke kategorizacije i ulaganjem u razvoj, Kankun biva prepoznat kao rajsko letovalište meksičkih Kariba.

Osim po gotovo netaknutim prostranim plažama, prekrivenim finim, belim peskom i plavetnilu mora, ovaj grad je poznat i po brojnim, vrlo zanimljivim aktivnostima, koje su na raspolaganju turistima. Takođe, nije tajna da je noćni život Kankuna na glasu, pa ne čudi što milioni turista iz celog sveta različite životne dobi rado posećuju ovo letovalište.

Naročito je omiljen među ljubiteljima ronjenja. Kao osnovni razlog za to što baš takvi turisti često posećuju letovalište, koje se nalazi na istoku poluostrva Jukatan, jeste i Mezoamerički koralni greben. U pitanju je sistem grebena koji je na visokom, drugom mestu po dužini na celom svetu, pa ne čudi što ronioci rado istražuju vode oko tog grebena.

Kada je najbolje posetiti Kankun?

Budući da je u pitanju destinacija, koja se gotovo tokom cele godine može pohvaliti prosečnom temperaturom vazduha od 28 stepeni, jasno je i zašto se brojni turisti iz celog sveta odlučuju baš za posetu Kankunu.

kankun, meksiko Foto. Pixabay

Ipak, valjalo bi imati na umu i to da je u pitanju destinacija na kojoj postoji i kišna sezona, kada se mogu javiti i uragani.

U principu je najbolje vreme za posetu kada je kod nas jesen, odnosno zima. Tada je obično vlažnost vazduha niža, a završena je mahom i sezona uragana, koja uglavnom traje u periodu od kraja mada, pa do prvih dana meseca novembra. Vrhunac te sezone je u periodu od avgusta do oktobra, iako u principu nisu baš naročito velike šanse da samo letovalište bude na udaru uragana. Zapravo su uragani u navedenim periodima relativno česti na poluostrvu Jukatan u celini, te ipak oni i te kako mogu uticati na vremenske prilike i u samom Kankunu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Do pre mesec dana ovo je bilo jedno od najživljih mesta na svetu, sada je grad duhova

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja