• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Letovalište na Crvenom moru čest je izbor ljubitelja ronjenja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog izuzetno povoljnih klimatskih karakteristika, Hurgada se često ističe kao destinacija na kojoj se može uživati tokom cele godine

  • 0
Hurgada, Egipat Foto: Shutterstock

Fascinantni živi svet Crvenog mora nijednog ronioca ne ostavlja ravnodušnim, pa je to i primaran razlog zbog koga ljubitelji ove aktivnosti biraju upravo Hurgadu.

Uz to, temperatura vode Crvenog mora, koja je prijatna tokom većeg dela godine, doprinosi popularnosti ovog letovališta.

Ipak, nije Hurgada tako bila popularna među turistima sve do 80-ih godina prošloga veka, kada počinje njen ozbiljniji razvoj.

Mesto za odmor tokom cele godine

Od glavnog grada Egipta je Hurgada udaljena oko 450 kilometara, dok je od obale Sinaja ovo poznato letovalište udaljeno tek nekoliko desetina kilometara, navodi „Egiptoexclusivo“.

Hurgada plaža Foto: Ana Pavlović

Zbog izuzetno povoljnih klimatskih karakteristika, Hurgada se često ističe kao destinacija na kojoj se može uživati tokom cele godine.

Tokom letnjih meseci je prosečna minimalna temperatura vazduha oko 25 stepeni Celzijusa, dok je oko 35 stepeni maksimalna dnevna temperatura u proseku.

Zimi se, pak temperature vazduha u Hurgadi krežu u rasponu od nešto iznad 10 i preko 20 stepeni.

Hurgada Foto: Shutterstock

Aktivnosti u Hurgadi

U skladu sa time u kom periodu godinu se boravi u Hurgadi, zavisiće i aktivnosti koje se nude turistima. Ipak, ne treba zaboraviti da je ova destinacija među turistima iz celog sveta prepoznata kao jedna od najboljih za ljubitelje ronjenja. Upravo to je aktivnost koja je i najzastupljenija.

Ništa manje nije zanimljiv ni snorkeling. Posetiocima se nudi mogućnost da iz specijalnih brodića, čije je dno od stakla, izbliza vide lepotu živog sveta Crvenog mora.

Hurgada letovanje letvalište egipat Foto: Telegraf

Posebno je zanimljivo i to što turisti mogu da se odluče i za izlete namenskim, takozvanim mini podmornicama, koje imaju mogućnost zarona na više od 20 metara dubine.

Takođe, dostupni su i izleti brodićima, tokom kojih putnici imaju prilike da izbliza vide delfine. Ukoliko su naročite sreće, moći će čak i da plivaju sa ovim fascinantnim životinjama.

Organizovane ture po pustinji još su jedna od zanimljivih aktivnosti za turiste.

Uz to, iz Hurgade se organizuju i izleti do Luksora, El Gune i hrama Dendera, koji se svrstava među dobro očuvane staroegipatske spomenike.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Palma dobio Oskara popularnosti kao najomiljeniji stranac u Hurgadi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja