• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selo borova jedno je od omiljenih letovališta srpskih turista u Grčkoj

Vreme čitanja: oko 2 min.

Budući da je u pitanju mesto koje je okruženo borovima, te otuda i potiče njegov naziv, budući da Pefkohori predstavlja složenicu dve grčke reči, koje se slobodno prevode kao "selo borova"

  • 0
Pefkohori, Grčka, plaža Foto: Profimedia/Nicolas Economou

Na jednom od tri kraka poluostrva Halkidiki smešteno je jedno od letovališta koje vrlo često posećuju turisti.

Udaljenost Pefkohorija, smeštenog na poluostrva Kasandra, od Soluna je nešto veća od stotinu kilometara. I upravo zbog relativne blizine granici sa Srbijom mnogi naši turisti, koji biraju letovanje u Grčkoj, rado posećuju upravo ovo letovalište.

Budući da je u pitanju mesto koje je okruženo borovima, otuda i potiče njegov naziv, budući da Pefkohori predstavlja složenicu dve grčke reči, koje se slobodno prevode kao "selo borova".

Moderno letovalište

Iako se ne može reći da je u pitanju letovalište, koje ima mnogo toga da ponudi ljubiteljima kulture i istorije, u Pefkohoriju sadržaja ne manjka.

Pefkohori; foto Telegraf.rs/Aleksandra Blažević Pefkohori; foto Telegraf.rs/Aleksandra Blažević

Zapravo svi sadržaji koji su potrebni za prijatan odmor postoje u ovom letovalištu, što letovanje čini vrlo prijatnim.

Svemu tome treba dodati i značajan broj prodavnica različite robe, što je idealno za ljubitelje šopinga. Ne manjka ni grčkih taveri u ovom letovalištu, što je sve sasvim dovoljno za prijatan odmor, uprkos gužvi po kojoj je Pefkohori dobro poznat u jeku turističke sezone.

Plaže Pefkohorija

Koliko god bilo posećeno ovo letovalište, činjenica je da se baš ne može pohvaliti tako prostranom plažom. Posebno u toku takozvane "visoke sezone".

Ipak, osim gradske plaže, koja nije naročito široka, u okolini Pekohorija se nalaze plaže, koje turisti često posećuju. Ujedno su to i neke od najpopularnijih plaža u tom delu Halkidikija, ističe „Aktis.blog“.

Pefkohori; foto Telegraf.rs/Aleksandra Blažević Pefkohori; foto Telegraf.rs/Aleksandra Blažević

Na oko deset kilometara udaljenosti od letovališta je Xenia, nadaleko čuvena plaža u tom delu Halkidikija. Duga oko tri kilometra, nudi posetiocima mogućnost da uživaju u nekom od brojnih barova. Sama plaža prekrivena je finim, sitnim peskom, a postoje i delovi plaže koji su slobodni, tako da posetioci kojima takav vid uživanja na plaži odgovara, mogu na njoj pronaći mesto za sebe.

Nedaleko od ove je i plaža Hrousso, koja važi za dobru opciju posebno za porodice sa decom, budući da je u pitanju mirna, peščana plaža.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Turistkinje iz Srbije otvorile sezonu kupanja u Pefkohoriju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja