• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo su najčešća tri problema zbog kojih se turisti na letovanju javljaju lekaru!

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na odmor svi kreću sa željom da se opuste, rashlade i ne razmišljaju o sitnicama koje svakodnevno znaju da pokvare raspoloženje. Euforija zbog letovanja traje danima pre polaska, kao i za vreme boravka na destinaciji

  • 0
Sunčanje, opekotine od sunca Foto: Shutterstock

I tako i treba da bude, ali važno je znati da su za bezbrižno putovanje neophodne dobre pripreme. Rezervacija smeštaja, važeće putne isprave i polisa Putnog zdravstvenog osiguranja su na vrhu liste kad je spremanje za more u pitanju.

Pored gorespomenutih stavki, nije na odmet znati koja su tri najčešća problema zbog kojih se turisti obraćaju za lekarsku pomoć.

To su: opekotine, alergijske reakcije i stomačne tegobe.

Kada je reč o opekotinama, neretko se desi da precenimo svoju otpornost na sunce i zanemarujemo upozorenja o visokom nivou UV zračenja u periodu od 12 do 17 časova. Neophodno je koristiti kremu za sunčanje sa što većim zaštitnim faktorom, obnavljati kremu u toku boravka na suncu i nakon izlaska iz vode i štititi glavu od sunca.

Alergijske reakcije koje se mogu javiti u toku boravka u inostranstvu su alergije od ujeda insekata, alergije na sunce ili na neku novu hranu.

Stomačne tegobe su jedan od čestih boljki zbog kojih turisti traže lekarsku pomoć. Visoke temperature i neadekvatno odlaganje i pripremanje hrane mogu dovesti do toga da se hrana pokvari, ali i specifična kuhinja podneblja u kom letujete takođe može izazvati stomačne probleme, kao i uvek aktuelni stomačni virusi.

AMS Osiguranje Foto: Promo/ AMS Osiguranje

Kako biste izbegli skupe lekarske preglede i troškove za eventualne neophodne lekove, pre svakog polaska na put u inostranstvo pozovite prijatelje iz AMS Osiguranja na 0800 009 009 za više informacija, ili posetite njihov WEBSHOP i polisu Putnog zdravstvenog osiguranja nabavite po 30% nižoj ceni!

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja