• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Više od četvrt veka najbolje žurke na vodi: Drinska regata od 15. do 21. jula

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove godine manifestacija "proslavlja" 30. rođendan

  • 0
Drinska regata 2023. Foto: Milena Đorđević

Ovih dana u Bajinoj Bašti privode se kraju i poslednje pripreme za najstariju i najmasovniju manifestaciju u ovom gradu, koja se već tri decenije organizuje na reci Drini.

Prva Drinska regata, kažu nam u Bajinoj Bašti, održana je jula 1994. godine i od tada se svake treće sedmice u julu organizuje ova manifestacija.

Regata se održava u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima. Ovaj jedinstveni karneval na vodi uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope.

Drinska regata, pored velikog spusta rekom Drinom, kažu iz TO "Tara - Drina", obuhvata i brojne prateće sadržaje koji svake godine u julu u Bajinu Baštu privuku preko 100.000 posetilaca.

Drinska regata 2023 Foto: Milena Đorđević

Od jubilarne 20. Drinske regate ustalilo se da program manifestacije traje pet dana i to od srede do nedelje, a veliki spust Drinom je tradicionalno uvek subotom. Za sve dane trajanja manifestacije u centru Bajine Bašte se održava sajam meda, rakija, suvenira i domaće radinosti. Prvih dana manifestacije održavaju se koncerti u centru grada na kojima su izvođači narodne ili pop muzike.

Pre osam godina, čuvena manifestacija u ovom kraju, nagrađena je sa svim najznačajnijim priznanjima u turizmu u Srbiji, pa je i zvanično krunisana kao najbolja turistička manifestacija.

Mnogi su kroz protekle tri decenije uživali u avanturi na vodi, i sa Drine poneli samo lepe uspomene.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Gastrofest u Brankovini čuva tajne pripreme najboljih jela iz kotlića

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja