• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tirkizno plavo more i beli pesak čine plaže na Lefkadi izuzetnim: Ovo je top 5

Vreme čitanja: oko 2 min.

Do nekih se može stići samo sa morske strane, do nekih je potrebno prilično pešačiti. Ali se sve to zaboravi kada se ugleda tirkizno plavo more i fini beli pesak

  • 0
Megali Petra, Lefkada, plaža Foto: Dorin Marius Balate / Alamy / Alamy / Profimedia

Sa više destina plaža, Lefkada prednjači među drugim letovalištima u Grčkoj. I ne samo da je more koje ih okružuje poznato po nestvarno plavim nijansama, već su plaže Lefkade interesantne i zbog pristupa.

Do nekih se može stići samo sa morske strane, do nekih je potrebno prilično pešačiti. Ali se sve to zaboravi kada se ugleda tirkizno plavo more i fini beli pesak.

1. Porto Kaciki

Sasvim očekivano, na vrhu liste nalazi se plaža koja je mnogima i prva asocijacija na Lefkadu. Nazvana tako zbog položaja koji zauzima, jer su nekada do nje mogle da stignu samo koze, a grčka reč "kaciki" se koristi upravo za označavanje te životinje, ova plaža je ujedno i jedna od najpoznatijih.

Lefkada, Grčka, Porto Kaciki plaža Foto: Pixabay/Svetlana

Kao jedna od atrakcija ove plaže izdvaja se pristup sa morske strane, a brodići svakodnevno saobraćaju do nje u toku sezone.

U neposrednoj blizini ove plaže, kako navodi „Lefkadabeaches“, postoji parking, koji se naplaćuje, a iznad nje su i omanji kafići.

2. Megali Petra

Delimično organizovana peščana plaža Megali Petra se nalazi na nešto više od 23 kilometra od grada Lefkade, kada se krene u pravcu jugozapada.

Megali Petra, Lefkada, plaža Foto: Dorin Marius Balate / Alamy / Alamy / Profimedia

U pitanju je još jedna plaža koja je poznata po tirkiznoplavom moru i prekrivena je peskom.

3. Egremni

Za ljubitelje gotovo netaknute prirode, Egremni je idealna opcija. Na njoj postoji samo mogućnost iznajmljivanja suncobrana, dok se jedini ugostiteljski objekat, kako ističe “Greeka” nalazi neposredno pre samog prilaza plaži.

Okomite litice koje se uzdižu iznad Egremni plaže daju posebnu dozu mističnosti ovoj osamljenoj plaži.

egremni, lefkada, grčka, plaža Foto: Pixabay.com

Ipak, treba imati na umu da pristup nije baš tako jednostavan. Do nje se može stići pešice i to niz novoizgrađeno stepenište ili vodenim taksijima, koji polaze iz mesta Vasiliki. Zapravo je mnogim turistima, koji Egremni posećuju pešice, teže uspeti se uz sve te stepenice nakon dana provedenog na plaži.

Ali jedno je sigurno, ljubitelji divljih plaža i netaknute prirode će ovde uživati.

4. Katisma

Uz već pomenute plaže, Katisma stoji rame uz rame po lepoti. Udaljena oko 15 kilometara od glavnog grada, Katisma je dobro organizovana i posetiocima nudi priliku da isprobaju mnoge zanimljive aktivnosti na vodi.

katisma lefkada foto: pixabay.com

Prekrivena je peskom i na njoj postoji nekoliko ugostiteljskih objekata.

5. Milos plaža

Između plaža Katisma i Agios Nikitas, na oko 15 kilometara udaljenosti od grada Lefkade, nalazi se još jedna plaža koju rado posećuju ljubitelji mira.

Milos plaža, lefkada protest Foto: Facebook/ Ivan Lukic/Live From Greece

Plaža Milos važi za osamljenu plažu, bez nekih sadržaja. Suvišno je reći da je i ova šljunkovita plaža poznata po fantastičnim bojama i nijansama mora koje je okružuje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Turisti uživaju na Lefkadi: Opijeni suncem i mirisom soli, zaneseni velikim modrim talasima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja