• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako postoji idealno mesto u Grčkoj za ljubitelje mirnog odmora, onda je to ovo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na obalama Egejskog mora, na poluostrvu Kasandra, ugnezdio se Siviri

  • 0
Siviri, poluostrvo Kasandra, Halkidiki Foto: Ustupljene fotografije/Vasilios Proveleggios

Tek nešto više od 80 kilometara deli Solun i omanje, nekada ribarsko selo, a danas letovalište u oblasti Halkidikija. Na obalama Egejskog mora, na poluostrvu Kasandra, ugnezdio se Siviri.

Osim po obliku nalik amfiteatru, ovo grčko letovalište poznato je i po prilično kasnom zalasku sunca, što znači da se tokom letnje sezone u kupanju može uživati do kasnih noćnih sati.

Mirno letovalište na Halkidikiju

Ukoliko ste u potrazi za mestom na kome ćete imati priliku da uživate u miru, u pravom smislu te reči, onda se slobodno može reći da je Siviri idealan.

Kao najvažnija atrakcija ovog grčkog letovališta ističe se oko dva kilometra duga plaža, prekrivena finim, belim peskom. Budući da je ulazak u vodu postepen, te da je oko 50 metara od obale mala dubina, to se sa razlogom ističe kao idealna ne samo za mališane, nego i za neplivače.

Siviri, poluostrvo Kasandra, Halkidiki Foto: Ustupljene fotografije/Vasilios Proveleggios

Na ovoj, dobro organizovanoj plaži, postoje i tri bara, dok se u samom mestu mogu naći svi sadržaji koji su neophodni za ugodan odmor, izuzev ambulante. Najbliža je u Kasandriji.

Takođe, u mestu ne postoji ni diskoteka, a turistima se nudi mogućnost da isprobaju neke od gastronomskih specijaliteta u tri taverne. Naravno da su tu i mesta na kojima se može kupiti giros, koji je jedan od omiljenih lokalnih specijaliteta mnogim turistima.

Nedaleko od samog Sivirija nalazi se i pozorište, koje je, kako navodi „Aktis.blog“ domaćin mnogim zanimljivim događajima.

Nestvarno lepi zalasci sunca

Uz uživanje u kupanju do kasnih večernjih sati, budući da je Siviri tako pozicionrian da sunce prilično kasno zalazi, posetiocima se nudi i mogućnost uživanja u lepoti samog zalaska sunca.

Siviri, poluostrvo Kasandra, Halkidiki Foto: Ustupljene fotografije/Vasilios Proveleggios

I koliko god ga posmatrali sa plaže u ovom grčkom letovalištu, prilično je izvesno da nikada neće biti dovoljno. Prosto zato što je u pitanju mesto koje se može pohvaliti i gotovo nestvarnim prizorima u vreme kada sunce zalazi.

Preko puta se mogu videti i obrisi mesta na kome su, prema mitovima, obitavala antička grčka božanstva, planine Olimp, kada je vedro vreme.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Magični zalazak sunca u Posidiju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja