• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poseta ovom karipskom ostrvu sada je skuplja: Aruba uvela taksu za održivost

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobra vest je da se naknada plaća jednokatno, te da će ukoliko neko posećuje ostrvo više puta biti oslobođen budućih plaćanja i to u periodu od godinu dana

  • 0
Ostrvo Aruba, Karibi Foto: Pixabay/falco

Sve je više destinacija širom sveta koje uvode novine, pa tako i Aruba, ostrvo u Karipskom moru koje važi za jednu od popularnijih egzotičnih destinacija.

Za uživanje u kristalno čistom Karipskom moru i na plažama sa prepoznatljivim peskom bele boje sada je potrebno platiti i taksu za održivost.

- Počevši od 01. jula 2024. godine, Aruba će uvesti naknadu za održivost od 20 dolara za posetioce koji dolaze vazdušnim putem na ostrvo - navedeno je na sajtu Uprave za turizam Arube.

Napomenuto je da uvođenje ove naknade ima za cilj da se podrže napori koji su usmereni na održivost na ovom karipskom ostrvu. U tom smislu će prihodi od toga biti usmereni na različite projekte koji se bave upravo unapređenjem održivosti.

Idealna mesta za rad na daljinu Foto: Shutterstock

Najpre se to odnosi na postrojenja namenjena prečišćavanju otpadnih voda na ostrvu, koji će zahvaljujući ovim prihodima biti unapređeni, ističe „Travelandleisure“.

Biće potrebno da svi koji putuju na Arubu izvrše plaćanje pre nego što se prijave za let, budući da će im na osnovu toga i biti dozvoljeno putovanje.

Ostrvo Aruba, Karibi Foto: Pixabay/chengtzf

Takođe je važno imati na umu da plaćanje gotovinom prilikom dolaska na ostrvo nije moguće, već da preko namenske aplikacije putnici imaju obavezu da plaćanje naknade izvrše elektronskim putem.

Ostrvo Aruba, Karibi Foto: Pixabay/chengtzf

Dobra vest je da se naknada plaća jednokatno, te da će ukoliko neko posećuje ostrvo više puta biti oslobođen budućih plaćanja i to u periodu od godinu dana.

Od obaveze plaćanja ove nadoknade su izuzete određene kategorije putnika. Osim putnika koji na ostrvo pristižu kruzerima, od plaćanja su izuzeta i deca mlađa od osam godina, kao i pojedine kategorije studenata i stanovnici ostrva.

Osim obaveze plaćanja ove naknade, posetioci Arube u obavezi su da plate i ekološku taksu, koja trenutno iznosi tri dolara.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na ovakvom mestu zaboraviš na sve: Sedneš, ćutiš i uživaš, dok pogled pred tobom "puca"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja