• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

10 gradova u Evropi koji ne nude uživanje na plažama samo u toku leta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bez obzira na to da li su u pitanju digitalni nomadi, koji zbog prirode svog posla mogu da rade sa bilo koje destinacije, ili možda penzioneri, koji imaju želju i mogućnost da se presele u „toplije krajeve“, ovo su samo neke od zanimljivih destinacija u Evropi na čijim plažama se ne mora uživati samo tokom letnjih meseci

  • 0
majorka, španija, plaža Foto: Pixabay.com

Zamislite da skoro cele godine možete da uživate na plaži. Iako su mnogi navikli da na letovanje odlaze jednom godišnje, eventualno dvaput, stanovnici nekih gradova privilegiju uživanja na plažama imaju gotovo tokom čitave godine.

Mnogima od njih u svakodnevne aktivnosti spada i šetnja plažama. Ili makar u blizini mora.

Svemu tome doprinose i povoljne klimatske karakteristike koje preovlađuju u ovim evropskim gradovima.

Bez obzira na to da li su u pitanju digitalni nomadi, koji zbog prirode svog posla mogu da rade sa bilo koje destinacije ili možda penzioneri, koji imaju želju i mogućnost da se presele u „toplije krajeve“, ovo su samo neke od zanimljivih destinacija u Evropi na čijim plažama se ne mora uživati samo tokom letnjih meseci.

Alikante, Španija Foto: Pixabay/Photokane

1. Alikante, Španija

Mediteranski grad koji krije plaže, po mišljenju mnogih, možda i najlepše u tom delu sveta, poznat je i vrlo atraktivna turistička destinacija u Španiji.

Mešavina arhitektonskih stilova i bogata istorija daju samo dodatnu dozu lepoti ovog grada.

2. Malaga, Španija

Glavni grad španske regije Kosta del Sol može se pohvaliti postojanjem dužim od dve hiljade godina, što ga svrstava među najstarije u celom svetu, ističe „Travelandleisure“. Brojne plaže, ali i muzeji, te fantastično staro jezgro, čine ovaj grad još interesantnijim.

Valensija, Španija Foto: Pixabay/chusa8

3. Valensija, Španija

Sa zimskim temperaturama ne nižim od prijatnih 18 stepeni Celzijusa i letnjim, koje su u proseku oko 29 stepeni, Valensija broji čak više od tri stotine sunčanih dana u toku godine.

Sa obalom dužom nešto više od 30 kilometara, te brojnim kulturnim i istorijskim atrakcijama, ali i lepo uređenim parkovima, Valensija je sa razlogom odabrana destinacija posebno za ljubitelje plaža.

Lisabon, Portugal Foto: Pixabay/ian1550

4. Lisabon, Portugal

Kako zbog povoljnih klimatskih karakteristika i obilja sunca, tako i zbog bogate ponude kulturnog, ali i noćnog života i glavni grad Portugalije se našo u društvu onih gradova koji posetiocima i stanovnicima nude uživanje na plažama i u drugim delovima godine, a ne samo u toku leta.

5. Karvoeiro, Portugal

Glavna plaža, prekrivena peskom zlatnih nijansi, obeležje je ovog portugalskog grada i to najpre zbog okomitih krečnjačkih litica koje je okružuju.

Na pomenutoj listi su se našli i sledeći gradovi:

6. Nica, Francuska

7. Split, Hrvatska

8. Antib, Francuska

9. Stokholm, Švedska

10. Napulj, Italija

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Telegraf u Nici: Razglednica grada koji je biser Azurne obale

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja