• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovu banju u komšiluku Srbi obožavaju: Spa vikend za dvoje, lečenje ili zabava na 2 sata od Beograda

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Banja ima 22 bazena, saunu, solarijum, tobogane, aroma terapiju, fitnes, akvarobik...

  • 0
Morahalom, Mađarska Foto: Shutterstock

Morahalom grad se nalazi u Mađarskoj, u blizini grada Segedina, veoma blizu granice sa Srbijom.

Srce Morahaloma je Banja Sv. Eržebet. Banjski kompleks je otvoren 1964. godine jer je 1960. godine pronađena alkalna hidrokarbonatska voda. Banja sadrži preko 20 bazena otvorenog i zatvorenog tipa, kao i brojne saune i vodene parkove za decu, pa cela porodica može uživati u njenim blagodetima.

Banja u Morahalomu ima i medicinske i zabavne sadržaje.

U banji postoje otvoreni i zatvoreni bazeni sa toplom vodom, temperature 35-39 stepeni, pogodni za lečenje oboljenja kičme, reume mišića i ginekoloških problema. Banja Morahalom predstavlja mogućnost dobrog provoda za čitavu porodicu. Banja ima 22 bazena, saunu, solarijum, tobogane, aroma terapiju, fitnes, akvarobik.

U Banji ćete se odlično zabaviti, bilo da ste stariji ili mlađi, bilo da idete sa decom, partnerom ili prijateljima, tamo ima raznovrsnog sadržaja pogodnog za sve uzraste. Sigurno je da nećete ostati gladni, a preporuka je da probate mađarske specijalitete na čaridi koja se nalazi u sastavu banjskog kompleksa.

Morahalom, Mađarska Foto: Shutterstock

Kome se preporučuje odlazak, a kome ne

Lekovite vode se zvanično preporučuju za lečenje oboljenja kičme, reume mišića i ginekoloških problema.

Još neke indikacije su: rehabilitacija i lečenje bolesti centralnog nervnog sistema i paralize, neuralgije, neuritis, zatim hronične bolesti kože, urološke bolesti, gastritis i druga oboljenja.

Ne preporučuje se za teške srčane bolesnike, kao i one sa tumorom, teškim oboljenjima centralnog nervnog sistema ili akutnim upalama u organizmu. Trudnoća je takođe kontraindikacija.

Morahalom je mirno mesto i kao takvo pogodno za laganu šetnju. Preporučuje se obilazak crkve Sv. Lasla, gradske biblioteke i Doma kulture, kao i jedinstvenog muzeja Kuće lutaka i radionicu u kojoj se prave čuvene mađarske štrudle. A blizina Segedina svrstava Morahalom u red posećenijih gradova u tom delu Mađarske, barem kada su turisti iz naše zemlje u pitanju.

Možda niste znali, ali u Morahalomu postoji i Srpski kulturni centar, simbolično nazvan „Kolo“.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Posetili smo Zamak kulture u Vrnjačkoj Banji

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja