• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Leto na planini – Otkrivamo destinaciju koja opušta sva čula

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svež planinski vazduh, prijatnije temperature i zeleni pejzaži čine planinske destinacije sve atraktivnijim mestom za odmor

  • 0
Grey Hotel Kopaonik Foto: Promo/ Igor Sarac

Kako letnji meseci postaju topliji, sve više ljudi prepoznaje prednosti boravka na planini u odnosu na tradicionalna letovališta na moru. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije, u prvom kvartalu 2024. godine, planinski centri ostvarili su 864 hiljade noćenja, sa rastom od 7,3 odsto u poređenju sa prethodnom godinom. Kopaonik je zabeležio oko 295,5 hiljada prenoćišta, čime se ističe kao jedno od najprivlačnijih planinskih odredišta. Samo u maju, broj turista je porastao za 8,2 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine. Ovaj porast u broju posetilaca naglašava pravu revoluciju letnjeg turizma za sve one koji posežu za prijatnijim temperaturama, aktivnim odmorom i opuštanjem.

Turisti se odlučuju na ovu planinsku destinaciju zbog bogate ponude sadržaja. Kopaonik se izdvaja svojim pešačkim stazama, wellness centrima, vrhunskom gastro ponudom, avanturističkim aktivnostima, kao i edukativnim turama i kulturnim događajima, pružajući sveobuhvatan odmor. Tokom letnje sezone, skijaške staze pretvaraju se u staze za šetnje i piknike, omogućavajući posetiocima da se upuste u istraživanje prirodnog okruženja. Posebnu atraktivnost dodaje staza Karaman greben, dugačka 12 kilometara, koja nudi idealne uslove za uživanje u prirodnim lepotama. Na njenom kraju, u podnožju, smešten je luksuzni Grey Hotel, savršeno pozicioniran za potpuni odmor. Ovaj elegantan hotel izdvaja se po brojnim izvanrednim sadržajima i doživljajima tokom posete.

Grey hotel Kopaonik Foto: Promo/ Grey hotel

Opuštajući ambijent Deluxe soba i apartmana pruža nezaboravan doživljaj sa pogledom na prostranu borovu šumu, omogućavajući gostima da duboko udahnu i opuste se uz čist planinski vazduh i umirujuće prirodne zvuke. Uživanje u atmosferi bara, uz pažljivo odabrana pića i savete stručnog somelijera, zajedno sa bogatom vinskom kartom, dodatno obogaćuje trenutke harmonije i relaksacije. Gastronomsko iskustvo vodi u kulinarsko putovanje kroz svetski priznate specijalitete, gde svaki zalogaj izaziva buđenje svih čula. Svaki obrok je delo koje ujedinjuje sofisticirane ukuse, mirise i teksture, pružajući potpuni užitak i zadovoljstvo. Idealno okruženje usklađeno s prirodom doprinosi potpunom opuštanju tokom letnjih meseci.

Grey hotel Kopaonik Foto: Promo/ Grey hotel

Daleko od gužve i svakodnevnog stresa, SPA centar je utočište za oporavak i revitalizaciju. Teretana, zatvoreni bazen, Finska i Bio sauna, sobe za masažu i parno kupatilo pružaju sve što je potrebno za beg od stvarnosti. Holistički terapeuti i luksuzni tretmani lica dodatno će upotpuniti iskustvo, omogućujući gostima da se potpuno obnove.

Grey Hotel Kopaonik Foto: Promo/ Igor Sarac

Grey Hotel tokom leta nudi posebne akcijske cene i promotivne pakete za porodice, parove i sve one koji žele da tokom ovog leta uživaju u jedinstvenom planinskom iskustvu. Ne propustite priliku za nezaboravan odmor u Grey Hotelu.

Za dodatne informacije i rezervacije, pozovite broj +381 60 80 90 900 ili kontaktirajte putem e-maila na book@greyhotel.rs.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Pustite dete da plače, to je važno za razvoj": Jelena za Ona.rs o važnosti roditeljskog autoriteta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja