• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najviši planinski vrh u Španiji krasi najveće ostrvo u grupaciji: Tenerife važi za „ostrvo večnog proleća“

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako su plaže, more i letnji odmor, ali i bogata ponuda noćnog provoda prve asocijacije na ovo Kanarsko ostrvo, Tenerife su značajne po još nečem

  • 0
Ostrvo Tenerife, Španija Foto: Pixabay/nextvoyage

Nešto manje od tri stotine kilometara deli površinski najveće među Kanarskim ostrvima i afričku obalu.

Ostrvo Tenerife zauzima površinu malo veću od dve hiljade kvadratnih kilometara i pored toga što je najveće u toj ostrvskoj grupaciji, u turističkom smislu je najpoznatije.

Iako su plaže, more i letnji odmor, ali i bogata ponuda noćnog provoda prve asocijacije na ovo Kanarsko ostrvo, Tenerife su značajne po još nečem.

Sa nadmorskom visinom od 3.718 metara, prema podacima koje navodi "Tenerifetourist" Teide se smatra najvišim vrhom cele zemlje i nalazi se upravo na ovom ostrvu.

Ostrvo Tenerife, Španija Foto: Pixabay/srool

Uživanje tokom cele godine

Reljef ostrva je specifičan po kontrastu, budući da se mogu sresti i vulkanska područja i šume, ali i stenoviti delovi.

Zbog izuzetno povoljnih klimatskih karakteristika koje na ostrvu preovlađuju, Tenerife se pominje kao "ostrvo večnog proleća", ističe "Travellermade"“.

Oko 23 stepena Celzijusove skale je prosečna temperatura vazduha na godišnjem nivou, a primetna je i vrlo mala količina padavina, pa se na ostrvu praktično može uživati u toku cele godine.

Za svakog turistu po nešto

Bez obzira zbog čega posećuju ovo špansko ostrvo, nema sumnje da će svi turisti imati priliku da uživaju u nekoj od zanimljivih aktivnosti.

Ako se izuzme puko sunčanje i izležavanje na plaži, što je svakako jedan od primarnih razloga zbog koga turisti iz celog sveta posećuju ostrvo, na Tenerifama postoji mnoštvo zanimljivih aktivnosti.

Ostrvo Tenerife, Španija Foto: Pixabay/conniesf

Ljubitelji sportskih aktivnosti mogu se opredeliti ili za golf ili za vodene, odnosno sportove na plaži. Uz one aktivnosti, da ih nazovemo uobičajenim, na Tenerifama se ljubiteljima ronjenja, recimo nudi mogućnost i da u omiljenoj aktivnosti uživaju u vulkanskim dubinama, što predstavlja fantastično iskustvo.

Takođe, postoji mogućnost uživanja u mineralima bogatoj vodi, kojom su ispunjeni prirodni bazeni na Tenerifama, koji su nastali usled vulkanske aktivnosti.

Ostrvo Tenerife, Španija Foto: Pixabay/analogicus

Oni koji žele da bolje upoznaju fantastičnu prirodu ostrva, svakako radije biraju posetu Nacionalnom parku Teide, koji je uvršten na Listu UNESCO-a. Osim pešačenja do vrha, dostupna je i opcija korišćenja žičare.

Turistima je na raspolaganju i mogućnost organizovanih izleta do područja nacionalnog parka, a posmatranje zvezda je jedna od zanimljivijih aktivnosti u kojoj tom prilikom mogu uživati. Zapravo je područje najviše planine u Španiji uvršteno na "evropsku rutu posmatranja zvezda", pa ne čudi što posetioci rado biraju izlet koji uključuje i tu aktivnost.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Snimak jedne od najređih vrsta morskih kornjača

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja