• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tražite saputnike za putovanja? Pronađite ih uz "Fejsbuk" grupu!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lokalna Facebook grupa ne samo da gradi zajednicu putnika koji traže društvo za svoje avanture već i pruža pregršt korisnih turističkih informacija

  • 0
Turizam, putovanje Foto: Shutterstock

Želja za putovanjem, kao jednim od najvećih životnih zadovoljstava, često može biti ograničena različitim faktorima – od limitiranog budžeta, udaljenosti destinacije ili nedostatka (pravog) društva. Ukoliko je reč o ovom poslednjem, pronalaženje saputnika koji bi vam se pridružio u otkrivanju novih destinacija je izgleda lako rešiv problem i to uz pomoć različitih "Fejsbusk" grupa! Jedna od njih je i lokalna pod nazivom "Pronađi društvo za putovanje" koja je nastala pre 11 godina i danas ima oko 70 hiljada članova.

Osim što članovima omogućava da objavljuju informacije o predstojećim putovanjima, podele svoje planove, traže saputnike ili izraze interesovanje za pridruživanje drugim putnicima, sudeći po objavljenim postovima grupa donosi i brojne druge turističke zanimljivosti:

- U grupi se deli pregršt korisnih informacija, – kažu administratori - od jeftinih ponuda avio kompanija pa do preporuka za jedrenje, ski ture, aktivan odmor ili pak druge turističke sadržaje. Takođe, grupa je puna iskusnih putnika koji često dele dragocene savete i preporuke iz prve ruke što je velika pomoć u organizovanju vašeg putovanja na bilo koju turističku destinaciju.

Za ljubitelje putovanja, prednosti ovakvih grupa su brojne. Pronalaženje saputnika i putovanje u društvu pre svega smanjuje troškove što je posebno važno za one sa ograničenim budžetom. Takođe, omogućava vam da budete fleksibilni i plan puta "krojite" prema sopstvenim interesovanjima i aktivnostima koje volite. Saputnici pružaju i dodatni nivo sigurnosti i podrške, posebno ako putujete na destinacije koje se ne smatraju bezbednim za solo putnike. Najzad, kako ističu administratori grupe, ništa manje važan aspekt je i sticanje novih poznanstava i prijateljstava što avanture može učiniti još

nezaboravnijim.

slikanje, poziranje, fotkanje, prijatelji, plaža, more, leto, telefon Foto: Pixabay/laura6

Na pitanje kako na najefikasniji način učestovati u grupi, te kako odabrati saputnika uz sav oprez, naši sagovornici savetuju:

- Kada tražite saputnika, budite precizni u opisu planova. Uključite informacije o destinaciji, datumima putovanja, budžetu i svim interesovanjima i željama. Ovo će pomoći da privučete pravu osobu koja odgovara vašem stilu putovanja. Poštujte različita mišljenja i preferencije jer svi imaju svoje viđenje idealnog putovanja.

Pre nego što finalizujete planove, preporuka je da organizujte video poziv ili susret kako biste bolje upoznali potencijalnog saputnika što će pomoći u izgradni poverenje pre nego što krenete na zajedničku avanturu:

- Uvek stavite bezbednost na prvo mesto kada upoznajete nekoga novog. Prvi sastanak održite na javnom mestu i verujte svom instinktu. Takođe, mudro je da podelite svoje planove sa porodicom ili prijateljima kod kuće. – savet je administratora grupe "Pronađi društvo za putovanje".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Posetili smo i planinsko jezero Logga

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja