• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je zvanično najposećenija destinacija u Srbiji 2024. godine: Bogata ponuda atrakcija u svako doba

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U odnosu na prethodnu godinu zabeležen je rast od 17 odsto posećenosti domaćih gostiju

  • 0
Zlatibor planina, selo, seoski turizam, priroda lepota pejzaž Foto: Shutterstock

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, Zlatibor se ističe kao najposećenija destinacija među domaćim turistima u prvih sedam meseci 2024. godine. U periodu od januara do jula je zabeleženo 543.977 noćenja domaćih gostiju, što predstavlja rast od 17 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine. Ovi rezultati jasno pokazuju da je Zlatibor i dalje najpopularnija destinacija, zahvaljujući svojoj bogatoj ponudi turističkih atrakcija, kulturnih događaja i smeštajnih kapaciteta.

- Ovo leto na Zlatiboru obeležili su brojni događaji i sadržaji koji su zadovoljili različite interese posetilaca. Program je bio bogat kulturnim i sportskim manifestacijama, od muzičkih sadržaja do tradicionalnih proslava. Turistička organizacija Zlatibor se posebno istakla u promociji destinacije kroz inovativne proizvode poput “Zlatibor City Card“-a i atraktivne nagradne igre prilikom koje je izvučen dobitnik automobila “Opel korsa“.

Sezona je obogaćena uspešnim festivalima, uključujući Međunarodni festival sportskog filma, kao i saradnjom sa privrednim delegacijama, što je potvrdilo “zlatnu planinu“ kao jednu od najpoželjnijih destinacija u Srbiji - kažu za RINU u TO Zlatibor.

Zlatibor je takođe ostvario izvanredan rezultat i sa stranim gostima, zabeleživši povećanje broja noćenja za čak 35 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Ovaj rast ukazuje na sve veću prepoznatljivost Zlatibora na međunarodnom turističkom tržištu.

Pored Zlatibora, omiljene destinacije domaćih turista su i Kopaonik, Vrnjačka Banja, Beograd i Sokobanja.

Iako su i ove destinacije ostvarile značajan broj noćenja, Zlatibor se izdvaja kao lider domaćeg turizma Srbije.

Kada je reč o inostranim turistima Beograd je i dalje najposećeniji i registrovano je10 odsto više noćenja stranih turista u odnosu na prethodnu godinu.

(Ona.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Posetili smo Zamak kulture u Vrnjačkoj Banji

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja