• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznata i kao „Kraljevska prestonica Indije“, ova država je jedna od najpopularnijih zbog nestvarnih predela

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razlog zbog koga Radažastan nazivaju i „Prestonicom pustinje Indije“ vezan je za pustinju Tar, koja zauzima veći deo teritorije

  • 0
Radžastan, Indija Foto: Pixabay/mohamedhassan

Ne samo da se indijska država Radžastan pominje kao „Kulturna prestonica Indije“, te „Kraljevska prestonica Indije“, već je često prati i krilatica „Zemlja Maharadža“.

Razlog zbog koga Radažastan nazivaju i „Prestonicom pustinje Indije“ vezan je za pustinju Tar, koja zauzima veći deo teritorije.

Ipak, koliko god da je pustinja prostrana, u Radžastanu postoje i drugi živopisni prirodni predeli, koji daju potpuno drugačiju sliku o jednoj od indijskih država.

Najbolje vreme za posetu

Kada se razmišlja o poseti Radžastanu, svakako treba uzeti u obzir klimatske karakteristike koje u tom delu sveta preovlađuju.

Radžastan, Indija Foto: Pixabay/dedishari

Obično je mnogim turistima zbog pustinje prva asocijacija na visoke temperature. Međutim, kako ističe „Erajasthantourism“, istina je ipak malo drugačija. Istini za volju, dnevne temperature vazduha u toku dana mogu biti prilično visoke, ali su zato noći u većem delu godine uglavnom prijatne.

Iako se karakteriše kao destinacija koju je moguće posetiti tokom cele godine, kao najbolje vreme se navodi period od meseca oktobra pa do marta.

Jedna od najinteresantnijih država

Pored toga što stanovnici ove indijske države često bivaju okarakterisani kao možda i najljubazniji u celoj Indiji, i sam Radžastan je interesantan i to ne samo zbog obilja kulturno - istorijskih znamenitosti, već i zbog drugih lokacija koje su zanimljive posetiocima.

Planinski venac Aravali i pustinja Tar dominiraju reljefom ove indijske države, mada Radžastan može da se pohvali i pravim pravcatim oazama zelenila.

Radžastan, Indija Foto: Pixabay/mohann

Ljubitelji adrenalinskih aktivnosti, ali i ljubitelji istorije i kulture sigurno mogu u ovom delu Indije da pronađu nešto interesantno. Pustinjski safari, safari među divljim životinjama i let balonom tek su neke od aktivnosti u kojima mogu ljubitelji adrenalinskih aktivnosti da uživaju ukoliko odluče da posete Radžastan.

Obilazak gradova poput Džodpura, Džajpura, Bikanera, Džajsamlera i Udaipura smatraju se nezaobilaznim, budući da posetiocima nude priliku da se sa bogatom istorijom Radžastana na najbolji način upoznaju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Reka Umnogat je nešto najlepše što smo videli do sada: Mesto koje ostavlja bez daha

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja