• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Idete prvi put na solo putovanje? Zašto da ne, ali samo na neke od ovih destinacija

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ukoliko ste rešili da se ipak upustite u avanturu zvano solo putovanje, valjalo bi da razmotrite sigurnost na odabranoj destinaciji na prvom mestu

  • 0
Putnik, avion Foto: Shutterstock

Posebno ako je prvi put, solo putovanje može buditi strah kod putnika. Tim pre, što u svetu postoji toliko zanimljivih destinacija koje treba obići, s tim da se neke smatraju, da tako kažemo, ne toliko poželjnim za one koji putuju samostalno.

Ipak, budući da je danas mnogo jednostavnije doći do potrebnih informacija, čak i solo putovanje može biti bezbedno.

Ukoliko ste ipak rešili da se upustite u ovu avanturu valjalo bi da razmotrite sigurnost na odabranoj destinaciji - na prvom mestu. Nema sumnje da, bez obzira da li je u pitanju putovanje u društvu ili samostalno, bezbednost igra ključnu ulogu. Odmah zatim,putnike zanima i šta sve mogu na destinaciji videti, ali i kako se do nje stiže, te da li je u pitanju skuplja ili jeftinija destinacija ako se putuje solo.

Rukovodeći se time, ali i nekim drugim sitnicama, poput lokalnog stanovništva i toga da li je reč o destinaciji koja je primarno za solo putnike u trendu, „Shetravelledtheworld“ navodi listu najboljih destinacija za prvo solo putovanje.

foto Pixabay foto Pixabay

Bali, Indonezija

Idealna kombinacija za ljubitelje mirnog, ali i aktivnog odmora, Bali se sa razlogom našao na prvom mestu ove liste. Ostrvo u Indoneziji popularna je egzotična destinacija, što zbog odličnih plaža, što zbog isto tako odlične ponude zabavnih aktivnosti.

Međutim, ono što je Bali izdvojilo u odnosu na mnoge druge destinacije jeste lokalno stanovništvo. Izuzetno ljubazni ostrvljani izlaze u susret turistima, što svakoga ko se odluči za solo putovanje osvoji na prvi pogled.

Budimpešta, Mađarska

Nama relativno blizu, glavni grad Mađarske se primarno na ovoj listi našao zbog visokog nivoa bezbednosti. Ne može se osporiti da je to značajno za sve turiste, a posebno za one koji ne putuju u društvu.

Krstarenje Dunavom, obilazak Trga heroja ili poseta nekoj od banja, tek su neke od aktivnosti u kojima turisti mogu da uživaju prilikom posete glavnom gradu Mađarske.

Lisabon, Portugalija Foto: Unsplash/Aayush Gupta

Portugal

Lisabon, Algavre i Porto neke su od turistički najpoznatijih destinacija u ovoj zemlji. Uz to što je u pitanju bezbedna destinacija, važi i za relativno pristupačnu, pa su to i primarni razlozi za to što je Portugal deo liste 15 najboljih destinacija za prvo solo putovanje.

Tajland

Još jedna od dalekih destinacija našla se na ovoj listi. Bezbedna i pristupačna zemlje, u kojoj žive ljubazni ljudi, olakšaće prvo samostalno putovanje svima koji tu opciju odaberu.

Jedino na šta se upozoravaju turisti koji putuju solo jesu žurke na Koh Phanganu, ostrvu koje je po poznato po noćnom provodu, jer može doći do pljačke i napada.

Prag, Češka, panorama, grad Foto: A. Nalbantjan

Prag, Češka

Još jedan evropski grad deo je liste najboljih destinacija za putnike koji prvi put bez društva putuju. Iako Prag ima mnogo toga da ponudi, reč je o gradu koji je prepoznat po noćnom životu. Čak je okarakterisan kao jedan od najboljih evropskih gradova kada su žurke u pitanju.

Na ovoj listi našli su se i Novi Zeland, Italija i poljski grad Krakov, kao i Kostarika i Hrvatska. Među 15 odabranih zemalja, Grčka se našla na pretposlednjem mestu, a akcenat je stavljen najpre na ostrva, dok je Minhen u Nemačkoj na začelju ove liste.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zamislite da vam ovako započne jutro: Dočarao hedonizam na terasi usred zelene prašume

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja