Zanimljivi saveti korisnika Reddit-a za prtljag: Uživajte u putovanju iako ste ograničeni na manji kofer

 
 
  • 0

Čini se da se trendovi po pitanju plaćanja naknada za prtljag u avio-saobraćaju u novije vreme menjaju, što dovodi do toga da su putnici dovedeni u situaciju da biraju.

Sa jedne strane je mogućnost da po povoljnijoj ceni kupe avio-karte za odabranu destinaciju, ali da nose samo malo prtljaga. Sa druge strane su prilično visoke cene karata, ali i mogućnost za nošenje veće količine prtljaga.

Korisnici Reddit-a dali su svoje mišljenje o tome šta je potrebno sve učiniti da bi se putovalo uz manje prtljaga, ali po povoljnijim cenama.

Planiranje i praktičnost

Po mišljenju mnogih korisnika, pažljivo planiranje i te kako može biti od koristi. Ništa manje nego praktičnost u pakovanju prtljaga.

pakovanje, deca, kofer Foto: Shutterstock

- Počeo sam da koristim “uniforme” - naveo je jedan od korisnika i napomenuo da se iz njegovih fotografija sa putovanja u poslednje dve godine može doneti zaključak da je sve to, zapravo jedno putovanje, baš zbog iste kombinacije odevnih predmeta.

Međutim, istakao je da se on toga ne stidi.

Takođe je važno i da odeća koju nosite na putovanje bude u skladu sa klimatskim karakteristikama koje na toj destinaciji preovlađuju. A to znači da treba da bude odeća, koja se uklapa u pojam “slojevito”, odnosno da je bolje da bude što je moguće raznovrsnija.

Sve to isto odnosi se i na “uniforme”, koje je pomenuo jedan od korisnika, a što zapravo znači nekoliko različitih odevnih kombinacija.

- Uspevam da proputujem udobno zato što biram odeću za više namena, te ih tako pakujem da su svi odevni predmeti jednostavno izmešani u koferu. Zahvaljujući tome mogu da se spremim i za poslovni sastanak i za odlazak na plažu. I sve to samo tokom jednog putovanja - istakao je jedan od “Reddit” korisnika.

kofer Foto: Shutterstock

Efikasno korišćenje kofera

Mnoge cake naveli su korisnici, koje bi trebalo da pomognu efikasnijem korišćenju samog kofera. Uz to što preporučuju da se koriste vakuum kese, koje značajno štede prostor, ima još toga.

Primera radi, možete obući one krupnije stvari i obuti duboke cipele ili patike tokom putovanja, kako biste uštedeli prostor tokom pakovanja.

Još korisnih saveta

Ukoliko tokom putovanja budete prali veš u uslužnim perionicama, onda neće biti pootrebno ni da ponesete veću količinu odeće. Iako to iziskuje i trud, prosto zato što na odabranoj destinaciji treba naći takvu jednu radnju, to takođe rasterećuje putnike tokom pakovanja.

putovanje avion aerodrom kofer muškarac student Foto: Shutterstock

- Prati veš jednom nedeljno. Nosite istu odeću, jer ko će to znati osim vas - mišljenje je jednog korisnika, dok drugi navodi:

- Nedeljama putujemo po inostranstvu i to samo sa ručnim prtljagom i svake nedelje peremo veš, kako bismo osvežili odeću maksimalno.

Mnogi korisnici Reddit-a koji su izneli svoje viđenje ove teme, naveli su i da im putovanje sa ručnim prtljagom i te kako olakšava. Tim pre što ne moraju da prolaze one formalnosti, koje čekaju putnike sa većim prtljagom. Takođe, brže od njih i napuštaju aerodorom kada stignu na izabranu destinaciju.

Zato se i vredi malo “pomučiti” prilikom pakovanja kofera manjih dimenzija. I naravno, lakše je spakovati manje stvari nego više, što znači da će putnici koji se odluče za tu opciju utrošiti i manje vremena na pakovanje, nego onih koji se odluče za kofere većih dimenzija.

(Ona.rs / “Euronews.com” )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Air France Hop Embraer E190

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja